Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Sevilla blog Ashley

Sevilla blog Ashley

Jana Janssen op 09/12/2022

Op zondag 25 september vertrokken wij met een groep van 12 leerlingen en 2 begeleiders naar Sevilla. Het is nog vroeg in de ochtend en we staan op Eindhoven AirPort. We vliegen ongeveer 3 uurtjes en komen nog voor de middag aan in Sevilla.

Kennismaking met de stad

Als we aankomen rijden we vanaf het vliegveld naar onze slaapplaats, het is hier zo mooi maar het lijkt wel een doolhof. Zoveel steegjes en wat lijken ze op elkaar.

Kennismaking leerlingen en begeleiders

De zondag dat wij aankomen leren we eerst Amparo kennen onze “reis begeleidster” zei maakt ons wegwijs in het hotel en laat ons de stad al een beetje zien. Ook is ze tolk want de meeste mensen in Sevilla spreken geen Engels.

Maandag 26 september begint onze eerste schooldag, zoals gewoonlijk bevinden er zich in de ochtend wat activiteiten en gaan we erna met de bus door naar school. Op school kregen wij alleen les met onze groep, meestal kregen wij les van 2 leraren maar ook hiervoor moest een tolk worden ingeschakeld. Ook zij spraken geen Engels. 1 les hebben we kennis gemaakt met studenten van daar en toen hebben wij wat vragen kunnen stellen over het werk en onderwijs daar.

Lessen

Onze lessen werden opgedeeld in verschillende onderdelen per les. Zo hebben we een keer, opgestoken, slag gelegd, gekleurd, verzorgd en culturele kapsels gemaakt. In het begin van de les kregen we dan uitleg en na de pauze konden we van start op de kapsels.

Sevilla stad

Natuurlijk wilde wij ook iets van Sevilla zien, dus zijn wij iedere ochtend voor school de stad ingetrokken en zo hebben wij eigenlijk alles wel gezien zoals Real Alcázar, Plaza de España, metropol parasol, Cathedral, flamenco show, Plaza de Toros en zijn wij zelfs een dag naar Cádiz geweest. Dit ligt 2 uurtjes van Sevilla af en grenst eigenlijk aan Marokko hier zijn we dan ook heen geweest voor het strand en de zon.

Eten

Ontbijt en lunch was verzorgd door het hotel waar wij in sliepen, maar natuurlijk was je hierin vrij en kon je ook ergens anders eten. Avondeten moest je zelf regelen dus dit deden wij vaak in groepjes of met heel de groep. Het eten in Sevilla was tenslotte heerlijk en helemaal niet duur.

Terug naar huis

Na 12 leuk gevulde dagen en heel veel herinneringen, moeten wij onze koffers weer pakken. We gaan terug, jammer maar ik kijk er ook wel naar uit. Heb het thuisfront toch ook wel gemist. Gelukkig gaat ook de vlucht terug erg goed en zijn wij in de middag weer terug in het koude Nederland.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken