Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Rijden Naar Africa

Rijden Naar Africa

Oumar Taboure op 09/05/2023

Hoi, ik ben Oumar Taboure en ik Studeer auto techniek. Wat een beleveling hoor! mijn 10 weekse stage periode.


Vertrek/reis & aankomst.

29 januari zijn wij met onze 3 weekse rit naar 'The Gambia' (West Afrika) begonnen. Het startpunt was in Den Bosch, het Engelerpark. Hier vertrokken wij met een Peugeot 405 uit 1990. In totaal met 25 auto's en ook studenten van andere scholen vanuit Nederland waren we verdeeld in 5 groepen van 5 auto's. Na de eerst 4 dagen rijden en de eerste 2800kilomter al afgelegd te hebben waren wij al bij Spanje (Tarifa) klaar om met de Ferry over te steken naar Marokko ( Tanger). Hier begon het echte avontuur! Wij moesten zeker weten dat onze auto's het hete zand en de gaten in de weg goed aan konden. Dus na een paar reparaties aan onze auto's zijn wij weer lekker gaan rijden. Na 3170 kilometer, een kapotte band, lekker eten, veel warme dagen, veel zand, tranen en veel plezier zijn wij aangekomen bij de grens van Mauritanie. Het heeft een hele dag geduurd om te grens over te gaan met 25 auto's. Na nog veel meer zand en nog slechtere wegen zijn wij na ongeveer 1000 kilometer in Senegal aangekomen. Senegal was super groen (relatief gezien en in vergelijking met de Sahara) en daar was echt veel meer leven. Maar na 600 kilometer was Senegal al voorbij. De grens overgang van Senegal naar The Gambia ging lekker, het eind punt was nog maar 470 kilometer verwijderd. Uiteindelijk na 7500 kilometer en 3 weken later, zijn wij met ons alle aangekomen bij ons eind punt 'Tanji' (The Gambia). Wij werden met een band en dansende mensen verwelkomd, wat een fijn gevoel! En toen was het tijd om kennis te maken met de school waar wij les zouden gaan geven/ stage lopen.

Onze werkzaamheden & verblijf.

Wij verbleven 7 weken in een Guest house dat 5 min van onze school waar wij les gingen geven was. De eerste week stond in het teken van studenten leren kennen en het klaslokaal opruimen en inrichten. Tijdens ons verbleef hebben wij basis lesstof over auto techniek gegeven, dus wat banden, airbag system, rem system, koeling system e.t.c. Het verblijf was super, altijd lekker eten op tafel, het strand was ook maar 5 min lopen. Best wel veel muziek 's avonds, dus slapen ging soms niet.

Mijn ervaringen & De cultuur

Het was echt een hele leuke stage periode, veel mensen leren kennen ook veel geleerd, Veel nieuw dingen gezien, mooie nature, veel gevist met weging spullen. Het was wel effe mogelijk om te zien hoe mensen in mogelijk condities leven, kinderen met geen schoenen , of allen maar onderbroek aan, sommen beelden waren best wil heftig als jij het leven in Nederland gewent bent. Maar wat ik wil heb gemerkt is dat iedereen heel blij is en altijd met jou iets wil delen ook als het niet genoeg voor hun is. Het cultuur was wel cool, mensen waren super leuk en wat jij voor een kleiden je droeg niet echt veel uit maakt, mensen zijn meer verbonden dan in Nederland, het local eten is super lekker, meetaal gemaakt van reis en een uien sous veel vis.

Terug naar Nederland

Na 3 maanden weg van Nederland, was het wel fijn om terug te zijn. Maar wel even aan het weer, tijd verschil en verkeersregels wennen. Ik mis wel de hitte want het was meestal rond de 37 graden. De georganiseerdheid van Nederland is wel fijn om weer in te zijn, bus mooi op tijd e.t.c., want dat was in West Afrika heel wat minder georganiseerd!

Zou ik terug gaan naar The Gambia ( West Afrika ): ja zeker 100%.

Oumar Taboure


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken