Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn zomerstage bij Cimarron Buitensport

Mijn zomerstage bij Cimarron Buitensport

Siem Renzema op 01/10/2021

Mijn zomerstage bij Cimarron BuitensportSiem Renzema Stage periode: 23-07-2021 – 28-08-2021

Aankomst
Vroeg in de ochtend op 23-07-201 begon mijn reis naar Zuid-Franrijk voor mijn zomerstage. Samen met mijn ouders en broer reden we in 2 dagen naar mijn stageplek toe. Eenmaal aangekomen werd ik ontvangen door Femke (dochter van de eigenares). Van haar kreeg ik een rondleiding van het bedrijf.


Kennismaking met het bedrijf

De eerste dag van mijn stage begon met een kennismaking over het bedrijf. Ik kreeg allerlei informatie over hoe zij te werk gaan en wat hun waarden en normen zijn. Dingen die belangrijk waren om te weten is hoe de dag planning in elkaar zit en hoe ik kan zien voor welke activiteiten ik ben ingepland. Buiten de instructeursrol tijdens activiteiten staat gastheerschap hier ook voorop.

De werkzaamheden
Bij het bedrijf komt meer kijken dan alleen het uitvoeren van buitensport activiteiten. Doordat de gasten hier blijven slapen betekent het dat je de hele dag omringd bent met hen. De dagen zien hier als volgt uit: Om 8:00 houden we een kleine vergadering met het hele team. Hier wordt de dag besproken en alle wijzigingen in de planning. Na het ontbijt gaan we ons gereed maken om te vertrekken naar de activiteit. Meestal komen we dan terug tussen 16:00/18:00 van de activiteiten. Voor ons als stagiair wordt verwacht dat alle gebruikte spullen netjes terug komen te hangen in het materialenhok. Aan het einde van de dag worden alle spullen klaar gelegd voor de volgende dag.

Verblijf
Het verblijf bestaat uit een groot huis met een groot veld er omheen om op te kamperen. Ik heb buiten een plek aangewezen gekregen om hier mijn tent op te zetten, om vervolgens hier voor de aankomende 5 weken te slapen. Het huis bestaat uit een algemene: keuken, sanitair, en een woonkamer. Het fijne aan dit verblijf is dat je jezelf snel thuis voelt, omdat het een huiselijke sfeer is. En als extra hebben ze hier nog een heerlijk zwembad voor na de activiteiten of voor op je vrije dag.

Mijn ervaringen
Mijn ervaring over deze zomerstage is zeer positief. Ik heb in deze 5 weken ontzettend veel geleerd. Ik had niet verwacht dat ik het hier zo leuk zou vinden. De manier van leren is hier verschillend vergeleken met school. De touwtechnieken die je op school leert zijn erg leuk, maar verder heb je er niet zo heel veel aan als je ze bijna nooit hoeft toe te passen. Het verschil met het leren van touwtechnieken hier is dat je ze elke activiteit nodig hebt en je daardoor de achterliggende gedachte sneller door hebt. Ook heb ik veel ervaring opgedaan met het omgaan met gasten, doordat je hier de hele dag met gasten om je heen bent leer je wat ze wel en niet fijn vinden.

De cultuur
De cultuur in Frankrijk heb ik niet heel erg goed kunnen ervaren. Dit komt omdat ik hier samen met alleen maar Nederlanders zat. Elke week kwamen er zowat 50 nieuwe Nederlandse gasten hier bij het verblijf. Wat wel typisch Frankrijk was, is dat wij elke dag lekker stokbrood aten bij het ontbijt en de lunch.

Terug naar Nederland
Het voelde erg raar om mijn spullen in te pakken. Na een stageperiode van 5 weken ben ik erg gewend geraakt aan het ritme hier. Toch achter in mijn hoofd gaf het een goed gevoel dat ik terugging naar Nederland en mijn familie en vrienden weer kon gaan zien. Na een rit van 12 uur ben ik dan veilig thuis aangekomen. Ik ben erg dankbaar voor deze onvergetelijke ervaring.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken