Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn Stageavontuur in Rovaniemi, Finland

Mijn Stageavontuur in Rovaniemi, Finland

Raiko Boyen op 19/06/2024

Vertrek en Aankomst

Op 21 augustus 2023 begon mijn avontuur naar Rovaniemi, Finland, voor een stage van negen maanden. Met een mengeling van spanning en opwinding stapte ik op Schiphol in het vliegtuig. Bij aankomst in Rovaniemi was ik meteen onder de indruk van de rust en stilte die er hing, een groot contrast met Nederland. De vriendelijkheid van de mensen maakte dat ik me meteen welkom voelde. Ik deelde een gezellig appartement van Redu met een andere stagiair, wat zorgde voor een goede start van mijn verblijf.

Kennismaking met het Bedrijf

Mijn stage vond plaats bij Seven-1, een klein maar dynamisch reclamebureau met ongeveer tien medewerkers. Op mijn eerste dag werd ik hartelijk verwelkomd door het team en kreeg ik een uitgebreide rondleiding door het kantoor. De sfeer was ontspannen en gastvrij, en iedereen had al van mijn komst gehoord, wat me meteen op mijn gemak stelde. Het voelde alsof ik al deel uitmaakte van de familie, wat een geweldige manier was om aan mijn stage te beginnen.

De Werkzaamheden

Tijdens mijn stage werkte ik aan Visitlo, een online platform voor rondleidingen, waar ik plugins ontwikkelde voor WordPress. Omdat Seven-1 veel met kunstmatige intelligentie werkt, kreeg ik de kans om hier ook mee aan de slag te gaan. Mijn taken waren divers en uitdagend, en ik werkte nauw samen met mijn begeleiders Veeti en Juha. Hun begeleiding en expertise hielpen me om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan innovatieve projecten.

Verblijf

Ik verbleef in de appartementen van Redu, die eenvoudig maar comfortabel waren ingericht. De omgeving was prachtig en omringd door natuur, wat zorgde voor een rustige en inspirerende plek om te wonen. Alle noodzakelijke faciliteiten, zoals winkels en mijn stageplek, waren in de buurt. In mijn vrije tijd genoot ik van de buitenactiviteiten zoals vissen en sneeuwscooteren, en ik ontdekte de lokale keuken en de gezellige avondjes uit in de stad.

Mijn Ervaringen

Mijn stage in Finland was een tijd van persoonlijke groei en nieuwe ervaringen. Ik wilde graag uit mijn comfortzone stappen, en dat is zeker gelukt. Professioneel heb ik veel geleerd, met name op het gebied van programmeren en het werken met nieuwe technologieën. Het grootste leerpunt was echter het omgaan met eenzaamheid en het vinden van mijn weg in een nieuwe omgeving. Deze uitdaging heeft me sterker gemaakt en ik heb veel over mezelf geleerd.

Een van de hoogtepunten was het zien van het noorderlicht, een magische ervaring die ik nooit zal vergeten. Ook het bezoek van mijn moeder was speciaal; samen hebben we de omgeving verkend en genoten van onze tijd samen. Daarnaast was het bezoek van mijn docent een mooie kans om mijn voortgang te bespreken en de Finse cultuur beter te leren kennen. Een van de beste momenten was ook het bezoek van een goede vriend, wat zorgde voor leuke en onvergetelijke herinneringen.

De Cultuur

De cultuur bij Seven-1 was open en ontspannen. Hoewel het werk vergelijkbaar was met Nederland, waren er leuke tradities zoals de gezamenlijke lunch op vrijdag, waarbij iedereen iets meebracht. De Finse cultuur sprak me erg aan; de mensen waren wat stiller, maar altijd vriendelijk en behulpzaam. Wat me opviel, was dat de Finnen minder direct zijn dan Nederlanders, wat een interessante en soms verfrissende verandering was.

Terug naar Nederland

Op 5 juni 2024 kwam er een einde aan mijn tijd in Finland en keerde ik met het vliegtuig terug naar Nederland. De reis omvatte een lange wachttijd van tien uur in Helsinki voordat ik naar Düsseldorf vloog. Ondanks de lange reis voelde het goed om weer thuis te komen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Rovaniemi en de onvergetelijke ervaringen die ik daar heb opgedaan. Deze stage heeft me niet alleen professioneel verrijkt, maar ook persoonlijke groei gebracht die ik altijd zal koesteren.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken