Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage op Gran Canaria!

Mijn stage op Gran Canaria!

Bente Schmitz op 01/02/2024

Hallo, mijn naam is Bente Schmitz en ik heb de kans gekregen om stage te mogen lopen op Gran Canaria in het hotel Gloria Palace in San Agustin. In deze blog ga ik jullie vertellen over mijn ervaring.

Aankomst:

Iris en ik zijn op zaterdag 30 september vertrokken naar Gran Canaria. Na enkele uurtjes vliegen waren we aangekomen op het eiland. We zijn met de taxi, die al voor ons klaarstond, gereden naar het hotel. Eenmaal aangekomen zijn we goed ontvangen door de receptie oftewel door onze nieuwe collega's.

We kregen al snel de sleutel van onze kamer en hadden een uurtje gekregen om ons op te frissen. Daarna gingen we terug naar de receptie om daar onze stagebegeleider te ontmoeten. Hij gaf ons het rooster voor de komende week en vertelde ons wat algemene dingen over het hotel. Hierna zijn we nog wat gaan eten en hebben we ons gesetteld in onze kamer.

Werkzaamheden:

Bij onze stage lag vooral de focus op achter de receptie werken en dit hebben we dan ook gedaan. De werkzaamheden bestonden uit mensen in- en uitchecken, kamersleutels maken en activeren en natuurlijk de mensen helpen wanneer zij vragen hebben.

Verblijf:

Wij hadden veel geluk met de plek waar wij mochten verblijven. Een paar jaar terug is het hotel gerenoveerd en hierbij hebben ze ook de kamers van de stagiaires gerenoveerd. De kamers zijn niet gelegen in het hoofdgebouw maar onder de spa vandaar dat ze ook thalasso kamers worden genoemd. Er zijn ongeveer 30 kamers gebouwd die in noodgevallen, zoals een gecanceld vliegtuig, ook voor de gasten worden gebruikt. Het zijn dan ook kamers gelijk aan een standaard kamer zoals in het hotel. Ze beschikken over 2 eenpersoonsbedden, een bank, bureau, mini koelkast en een nette badkamer.

Cultuur:

De mensen op het eiland zijn erg gemoedelijk en vriendelijk. Je merkt wel dat ze hier erg ingesteld zijn op toerisme aangezien dit natuurlijk een grote inkomstenbron voor ze is. Voor de rest is er niet veel verschil tussen de Spaanse cultuur op het vaste land.

Terugkomst:

Op 8 januari was het zover om weer eindelijk terug naar huis te gaan. Ik ben later dan Iris naar huis gevlogen, dus wij vlogen beiden apart naar huis. Ik had al eerder bij het hotel afscheid genomen omdat ik ergens anders in mijn laatste week zou verblijven. Mijn vlucht was al om 11:10 dus ik ben op tijd vertrokken naar de luchthaven. Na een goeie 4 uurtjes vliegen was ik weer geland in Brussel waar mijn zus en moeder op mij stonden te wachten. Eenmaal thuis aangekomen had ik nog een kleine suprise party waar mijn vriendinnen onverwachts mij hebben verrast!

Mijn ervaring:

Voordat ik wegging was ik erg bang over hoe het ging zijn om zolang van thuis te zijn maar dit is allemaal reuze meegevallen. Ik heb de leukste tijd gehad en veel geleerd. In ons hotel waren ook zes andere Nederlandse meiden die stage liepen. Dit was erg gezellig en we hebben dan ook veel leuke dingen gedaan en momenten meegemaakt. Zij hebben mijn stage ook zeker leuker gemaakt.

Al met al was het een geweldige ervaring die ik zeker niet snel vergeet en ook iedereen zal aanraden!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken