Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage in Valencia

Mijn stage in Valencia

Hanneman Lucas op 04/07/2024

Aankomst

Op 19 februari was het zover, samen met een vriend vertrok ik naar het vliegveld Charleroi. Hier stond het vliegtuig naar het prachtige Valencia op ons te wachten. De reis verliep zonder enige problemen en we kwamen aan in het zonnige Valencia. Na een taxirit van 20 minuten kwamen we aan bij ons appartement in Russafa. In ons appartement werden we vriendelijk verwelkomd door onze huisbaas. Het appartement, dat we via Globexs hadden geregeld, was perfect en precies zoals op de foto’s. We hadden gekozen voor een appartement in de wijk Russafa omdat deze bekendstaat om de gezellige restaurants en barretjes.

Twee weken na onze aankomst kwam een andere vriend van ons, die net als wij stage moest lopen. Met z’n drieën waren we compleet om het avontuur aan te gaan.

Stage-ervaring

De eerste dag werd ik met open armen ontvangen. De eerste BPV-dag draaide voornamelijk om een introductie over het bedrijf en welke dingen ze van mij verwachtten, zodat ik soepel mee kon draaien in het bedrijf.

Het bedrijf heeft 14 werknemers en is gevestigd in het centrum van Valencia. Westshore richt zich voornamelijk op het technische gedeelte van het tekenproces. Westshore ontvangt het definitieve ontwerp van architectenbureaus in Engeland en maakt op basis van foto’s, video’s, rapportages en veel telefoongesprekken de technische tekeningen. Het team is opgesplitst in drie teams: engineering, building regulations en het architectenteam. Omdat het een Engels architectenbureau is, werd er gelukkig veel Engels gesproken op kantoor. En heb ik zowel mijn Engels als Spaans verbeterd.

Tijdens mijn stageperiode heb ik met alle teams mogen meedraaien en ben ik voornamelijk bezig geweest met het intekenen van constructies in het tekenprogramma AutoCAD. Ik heb dus genoeg variatie gehad in het werk dat ik deed. De stage heb ik afgesloten met een presentatie voor het team.

De Cultuur

Gelukkig heb ik Las Fallas mogen meemaken. Fallas vindt plaats van 1 tot 19 maart en is een periode vol feest en vuurwerk. Valencia staat bekend om dit evenement en het was uniek om dit spektakel mee te maken. Ook was er op 24 juni het strandfeest San Juan, waarbij er in de nacht van 23 op 24 juni op het strand gefeest wordt en over vuur heen gesprongen wordt.

Vertrek

Op 28 juni was het helaas zover om Valencia te moeten verlaten en de prachtige herinneringen mee te nemen naar Nederland. Helaas had ik een uur vertraging bij deze vlucht, maar verder kwam ik veilig aan in Keulen waar mijn familie op mij stond te wachten.

Ik heb een fantastische tijd gehad in Valencia en veel geleerd tijdens mijn stage. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen, en is het zeker een aanrader om ook dit fantastische avontuur aan te gaan.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken