Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage in Rovaniemi

Mijn stage in Rovaniemi

Raiko Boyen op 13/03/2023

Mijn stage in Finland bij REDU

In februari 2023 heb ik de kans gekregen om een stage te lopen bij REDU in Rovaniemi, Finland. Het was een unieke kans om te werken aan een project en tegelijkertijd een nieuwe cultuur te ontdekken. In deze blogpost deel ik graag mijn ervaringen.

De reis begon niet zoals gepland. Door het slechte weer landden we in LuleƄ, Zweden en strandden we daar 5 uur. Gelukkig werden we hartelijk ontvangen door Ismo en de andere studenten toen we uiteindelijk aankwamen bij REDU in Rovaniemi.

Tijdens mijn stage werkte ik aan een app voor het Arctic Snowhotel, waarmee werknemers en studenten ingewerkt konden worden voor het hotel. Het was een uitdagend project, maar ik heb er veel van geleerd en mijn vaardigheden verbeterd.

Mijn verblijf was praktisch en comfortabel, ik verbleef in een klein appartementje aan de rand van de stad. Hoewel het geen luxe accommodatie was, voldeed het aan al mijn behoeften en had ik alles wat ik nodig had.

Een van de hoogtepunten van mijn stage was de tijd die ik heb doorgebracht met de andere studenten van REDU en Vista. We gingen hiken in het bos en bewonderden bevroren watervallen. Ook gingen we sneeuwscooteren met Kaj, een andere student die al 6 maanden stage liep in Finland.

Wat me het meest is bijgebleven van mijn stage in Finland is de Finse cultuur. De Finse cultuur is heel anders dan de Nederlandse, en een van de dingen die me het meest is bijgebleven is de "every man's right". Dit betekent dat je vrij bent om te genieten van de natuur en zelfs op het terrein van andere mensen mag komen om dit te doen. Dit heeft me doen beseffen hoe belangrijk het is om te genieten van de natuur en deze te respecteren.

De terugreis naar Nederland verliep soepel. Ismo bracht ons naar het vliegveld in Rovaniemi en we vlogen naar Brussel, waar we met de taxi naar huis werden gebracht. Hoewel ik blij was om terug naar Nederland te gaan, zal ik de ervaringen en de mensen die ik heb ontmoet in Finland nooit vergeten.

Al met al was mijn stage bij REDU een onvergetelijke ervaring. Ik heb nieuwe vaardigheden geleerd, een andere cultuur leren kennen en nieuwe mensen ontmoet. Ik zou het iedereen aanraden om zo'n avontuur te beleven en een stage in het buitenland te lopen. Het kan je helpen om jezelf te ontwikkelen en je horizon te verbreden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken