Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage in Marbella

Mijn stage in Marbella

Noa Nicolai op 03/02/2023

Hallo, mijn naam is Noa Nicolai. Ik volg de opleiding Travel and Hospitality niveau 4 en ik zit nu in mijn derde jaar. Ik heb 5,5 maand in Marbella, Spanje mijn stage gevolgd. Samen met mijn vriendin Safa Zammali heb ik stage gelopen bij hetzelfde leerbedrijf. Wij liepen stage bij het bedrijf “Oasis Europe B.V.”, Het is een verhuur bedrijf voor appartementen en villa’s. Ik ga nu verder wat meer vertellen over mijn ervaring.

Mijn aankomst in Spanje was op 2 Augustus. Ik ben vetrokken vanaf de luchthaven van Keulen en heb gevlogen met de vliegmaatschappij “Eurowings”. Hierna ben ik geland op de luchthaven van Malaga. Ik ben samen met een vriendin van mij naar Spanje gegaan. Haar broer heeft ons van Malaga naar het appartement n Marbella gebracht.

De eigenaren van het bedrijf waar ik mijn stage heb mogen volgen hebben voor hun stagiaires een appartement. Deze verhuren hun aan de stagiaires omdat het moeilijk is/of kan zijn om een betaalbaar appartement te vinden. Ik heb hier dus ook gebruik van mogen maken. Ik betaalde voor een gedeelde kamer samen met mijn vriendin 240 euro per maand. Toen wij aankwamen bij het appartement wachtten mijn stagebegeleidster ons op om kennis te maken.

Ik werd 5 augustus verwacht op kantoor voor mijn eerste stage dag. Toen ik aankwam heb ik kennisgemaakt met de twee eigenaren van het bedrijf, mijn medestagiaires en de technische dienst. De eerste dag werd mij uitgelegd met welke verschillende systemen zij werken en kreeg ik hier inloggegevens van. Deze dag bestond vooral uit veel uitleg en een introductie van het bedrijf.

In het begin liep ik mee met een medestagiaire die er al een tijdje was. Zo kreeg ik mee hoe een dag precies loopt en wat mijn werkzaamheden zullen zijn. Mijn werkzaamheden bestaan uit: check-ins, check-outs, deliveries, reageren op berichten van onze gasten etc.

Ik kom om 10:00 op kantoor en start mijn stagedag. Hier reageer ik meteen op openstaande berichten van gasten. Dit krijgen wij allemaal binnen op dezelfde app, deze vragen kunnen van Airbnb, booking.com, e-mail of berichten komen. Hierna maak ik een planning voor mijn dag. Ik begin elke ochtend met de check-outs met mijn collega van de technische dienst. Na de check-outs begin ik met het voorbereiden van de check-ins. Hier controleer ik de appartementen of villa's op schoonheid en maak ik ze klaar voor de check-in. Verder kijk ik in mijn to-do lijst of er nog overige taken in staan. Dit kan een delivery zijn of bijvoorbeeld sleutels kopiëren etc. De hele dag door reageren wij zo snel mogelijk op de berichten van gasten. Mijn dag eindigt met een planning maken voor de volgende dag. Dit is een voorbeeld van een werkdag van 10:00 uur tot 18:00 uur.

Tijdens mijn stage in Spanje voor 5 maanden heb ik ongelofelijk veel geleerd. Omgaan met ingewikkelde situaties bijvoorbeeld stress. Maar ook vooral mijn hoofd koel houden en doorgaan ook al verandert er wat in de planning. Dit heeft mij enorm flexibel gemaakt. In het begin is het natuurlijk spannend om in het buitenland voor het eerst ergens stage te lopen. Gelukkig voelde ik mij snel op mijn gemak binnen het bedrijf. Er is een hele fijne sfeer op het kantoor. Iedereen leert van elkaar en helpt elkaar zo graag mogelijk. Binnen een korte tijd ben ik zelf onafhankelijk geworden en ben hier deze stage heel dankbaar voor. Ik heb een hele fijne ervaring gehad tijdens deze stage en ik zou het niet anders

Spanje staat natuurlijk bekend om de vele historische gebouwen, tapas, stierengevechten, muziek etc. Hier heb ik 5 maanden van mogen genieten. ondanks dat Spanje een totaal ander land is dan Nederland voelde ik mij hier heel erg op mijn plek. Verder vind ik Spanje een super fijn land om in te hebben gewoond.

Op 21 december ben ik weer teruggevlogen naar Nederland. Een collega van mij heeft ons naar de luchthaven van Malaga gebracht. Hier hebben wij een vlucht naar Eindhoven genomen en waren wij al snel weer thuis. Zoals ik al had vermeld heb ik super veel geleerd van deze stage, o.a. van mijn collega's, gasten, ervaringen etc. Ik ben blij dat ik deze stage heb mogen meemaken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken