Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage in Malta

Mijn stage in Malta

Aron Kunz op 30/06/2023

Aankomst:

Toen ik op 12 Maart aankwam op Malta was het gelijk goed weer en kreeg ik gelijk een goede indruk van Malta, maar ik stond gelijk voor een groot probleem. Toen ik aankwam bij het appartement dat ik zou huren, was er niemand en kreeg ik ook geen contact meer met de huurbaas. Toen moest ik dus opeens een nieuw verblijf gaan zoeken terwijl mijn eerste werkdag de volgende dag al zou zijn. Uiteindelijk is dit goedgekomen.

Kennismaking bedrijf:

Bij mijn eerste ontmoeting werd ik met open armen ontvangen door de bank. Ik werd meteen door het hele gebouw rondgeleid en voorgesteld aan verschillende departementen en de mensen die daar werkten. Er was gelijk een positieve sfeer en professionele omgeving voelbaar. Ook kreeg ik een introductie over de bank en de belangrijkste activiteiten die ik zou gaan uitvoeren.

Werkzaamheden:

Zie hieronder de werkzaamheden die ik het meeste heb uitgevoerd:

- Samenwerken met verschillende afdelingen zoals: Compliance, Finance, BOE, Home loans etc.

- Nieuwe workflows ontwikkelen om het werkproces efficiënter te maken.

- Beantwoorden van inkomende telefoontjes en beantwoorden van e-mails van potentiële en bestaande klanten met betrekking tot onze producten en diensten.

- Het uitvoeren van instructies van klanten en het dagelijks bijwerken van de boekhouding.

- Het opvolgen van verzoeken van klanten die niet onmiddellijk kunnen worden beantwoord en het uitvoeren van de nodige interne onderzoeken.

- Ontwikkelen van sterke partnerschappen met klanten.

- Administratieve taken uitvoeren met betrekking tot de werking van de gebruikte bankplatforms.

- Verwerken van de toewijzing van betalingen.

- Andere operationele taken uitvoeren met betrekking tot retaildeposito's en onboarding van klanten.

Ervaringen & Cultuur:

Mijn ervaringen op Malta waren erg positief, zowel mijn stageplek als buiten mijn stage om. Ik heb waardevolle contacten gelegd en vriendschappen gesloten met mensen uit verschillende landen en culturen. Malta zelf heeft een unieke cultuur met veel geschiedenis en mooie landschappen op het eiland, hierdoor is er veel te zien. Ook de nabij gelegen eilanden Gozo en Camino zijn plekken om zeker eens te zoeken.

Vertrek:

Na bijna 4 maanden in Malta te zijn geweest was het weer tijd om terug naar Nederland te gaan. Mijn laatste werkdag hebben we nog met veel collega’s een soort afscheidsfeest gehouden, maar een compleet afscheid was het niet want ik zal voor de bank blijven werken, maar dan vanuit Nederland. Ik heb mooie ervaringen gehad en ik zal zeker terugkomen naar Malta.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken