Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage in Benidorm

Mijn stage in Benidorm

Romi Ramaekers op 13/07/2022

Hoi! Leuk dat jullie mijn blog wil lezen! Mijn naam is Romi Ramaekers en ik volg de opleiding evenementenorganisatie. Ik heb stage gelopen in Benidorm bij Marco Polo Expediciones.

Ik ga jullie vertellen over mijn ervaring in Benidorm!

Vertrek en aankomst

Op 3-3-2022 ben ik naar Alicante gevlogen samen met mijn moeder. Daarna zijn we met de taxi naar Benidorm gereden, want hier ging ik natuurlijk stage lopen. Mijn moeder is de eerste 3 dagen samen met mij gebleven zodat we een beetje de omgeving konden verkennen.

Kennismaking met het bedrijf

Maandag 7-3 was mijn eerste stage dag bij Marco Polo Expediciones. Zaterdag was ik al langs het bedrijf geweest om een praatje met de baas van het bedrijf te maken. We hebben het over het bedrijf gehad en wat ik kan verwachten en wat zij van mij verwachten.

Marco Polo Expediciones is een fietsverhuurbedrijf, maar zij organiseren ook outdoor activiteiten en evenementen voor grote groepen (B2B). Een van de populairste activiteiten van Marco Polo zijn de jeepsafari´s hierbij ben je een hele dag op safari en verken je de Costa Blanca.

De eerste dag werken vond ik erg spannend ik heb toen eigenlijk meer op de website gekeken zodat ik weet wat ze deden en ik heb mee mogen kijken met Rocio (een collega) hoe zij alles deed. De week erna deed ik al bijna alles zelf! Met natuurlijk hulp van mijn collega´s!

Mijn werkzaamheden

Wat ik vooral heb moeten doen bij Marco Polo is contracten maken voor de fietsverhuur en boekingen/reserveringen moeten maken voor de activiteiten. Om activiteiten te reserveren moest ik eerst naar een andere bedrijf bellen of er beschikbaarheid was en als dit er was kon ik reserveren voor de klant. Ik heb ook mailtjes moeten beantwoorden (reserveringen, vragen en B2B). Naast deze werkzaamheden heb ik hun social media bijgehouden, aangezien ze niet veel aan hun social media doen. Bovendien heb ik ook een jeepsafari georganiseerd voor een groep Nederlandse studenten en ben ik hier zelf ook mee geweest.

Verblijf

Ik had mijn eigen appartementje in Benidorm, dit had ik via Airbnb geregeld. Ik zat op een fijne plek ik zat 5 minuten van het strand af en 15 minuten van mijn stageplek. En ook 10 minuten lopen van het uitgaansgedeelte super fijn was dit!

Mijn ervaring

Ik vond dit een hele leuke ervaring, vooral ook omdat ik helemaal alleen hier zat. Ik heb super veel mensen leren kennen en ken zelfs een beetje Spaans nu! In het begin was ik best wel verlegen maar dit is allemaal veranderd in deze periode. Ik kan van mezelf zeggen dat ik heel erg ben gegroeid naar een open persoon! Zo heb ik bijvoorbeeld met het uitgaan andere stagiaires ontmoet uit Frankrijk die ook in Benidorm stage liepen voor 2 maanden ik vond het super gezellig met hun. Ik zou het zeker aanraden voor iedereen om in het buitenland stage te lopen

De cultuur

De cultuur in Spanje is wel anders, zo waren er bijvoorbeeld siësta´s in de middag. Mijn werkdag was van 9.30 tot 13.30 en daarna had ik siësta van 3 uur en moest ik weer werken van 16.30 tot 19.30. Ook zijn de mensen hier super relaxed. Je kent het gezegd mañana, mañana vast wel. Dit is ook echt zo hier, alles op het gemak. Ook was het weer hier heerlijk.

Terug naar Nederland

Nou hier moest ik niet aan denken, ik was eigenlijk al helemaal gesetteld in Spanje. Ik had zoveel mensen leren kennen en iedereen was super lief en behulpzaam. Maar ja de dag brak aan, weer terug naar Nederland. Mijn familie is me komen ophalen en zijn nog een weekend gebleven in Benidorm en toen zijn we dinsdag 5-7-2022 teruggevlogen. Nu ik weer terug ben zit ik nog een beetje in mijn routine van Spanje en dit mis ik ook wel, maar ik heb wel mijn vrienden en familie in Nederland gemist

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken