Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Rheinland Air Service

Mijn stage bij Rheinland Air Service

Tom Küppers op 21/01/2022

Hallo allemaal, ik ben Tom Küppers ik volg de opleiding Vliegtuigtechnicus mechanica bij het ACC. Voor mijn opleiding moest ik een stage lopen bij een Part-145 gecertificeerd bedrijf.

Vertrek en aankomst

Op 28 augustus ben ik met 3 vrienden met de auto vertrokken richting het appartement wat we hadden gehuurd in Kleinenbroich. Dit ligt op ongeveer 10 mintuen van Mönchengladbach af. Het was vanuit Sittard ongeveer een uur rijden. We hebben van de eigenaar om 14.00 de sleutel gekregen en hadden we dus ons eigen huisje. We zijn dan meteen de boodschappen gaan zodat we op zijn minst iets te eten en drinken hadden. We hebben daarna alles ingeruimd en hebben we nog ’s avonds gezellig een biertje gedronken op de stage.

Kennismaking met het bedrijf

Op de maandag waren we om 8 uur welkom voor de introductie en alles te regelen qua kleding en toegangspasjes. Nadat we kennis hadden gemaakt met onze stagebegeleider hebben we een rondleiding door de business aviation hangaar gekregen. Op deze manier hebben we gezien waar alles staat en hoe de systemen werken. De dagen erna moesten we om half 8 aanwezig zijn. We zijn de rest van de eerste week meteen in het team opgenomen en aan het werk gezet.

Mijn werk

Om zo te zeggen heb ik aan bijna elk type vliegtuig gewerkt wat binnenkwam. Maar degene waar ik het meeste aan heb gewerkt zijn de Cessna CJ series. Hierbij waren er 2 teams samengesteld waar ik steeds bij werkte. Ik was voor namelijk bij Oliver, Ali en Sjoerd. Het fijne was dat als ik me niet verstaanbaar zou kunne maken omdat het te lastig was kon ik altijd Sjoerd vragen want hij is zelf een Nederlander en heeft ook op het ACC les gevolgd. In het begin was het werk voornamelijk algemene checks en servicing op een paar grote onderhoudsklussen na. Een hiervan was de schokbreker opknappen. Door de tijd heen kreeg ik steeds meer verantwoordelijkheid en mocht ik dus ook steeds belangrijker werk doen op meehelpen met grote klussen. Er was zelfs een moment dat het zo druk was dat ze me alleen aan een vliegtuig lieten beginnen te werken. Verder heb ik ook met regelmaat bij het Piaggio team uitgeholpen. Deze vliegtuigen waren weer heel anders en was er dus ook een hele andere werk methode. We hebben bijvoorbeeld bij de Piaggio de proppeller vervangen of de startmotor getest. Al bij al was er altijd wel iets te doen in de hangaar. Al was het maar de hangaar een beetje opruimen.

Mijn vrije tijd.

Nadat ik had gewerkt was het thuiskomen in de woning en effe neerploffen op de bank. We hadden natuurlijk honger na een dag werken en gingen we dus kijken wat we gingen eten. Meestal was dit iets makkelijks om te maken dus een paar burgers of broodjes braadworst. We hadden een PlayStation daar dus die was zo goed als elke avond aan. Voor de rest was het ’s avonds voornamelijk ontspannen met een lekker biertje en iets lekkers te eten. Door corona konden we niet veel doen dus we hebben ons wel vermaakt in het huisje. Ik ben wel een keer in het begin van de stage op stap geweest in Mönchengladbach met een vriend. Dit was heel anders dan in Nederland. Hier waren de nachtclubs veel kleiner dan in Nederland. Maar de mensen stonden open voor iedereen en we hebben zelfs een paar mensen leren kennen bij de nachtclub Frau Manfred. Maar voor de rest hebben we helaas niet veel kunnen doen omdat kort daarna ook veel dicht ging in Duitsland.

Terug naar huis

De rit terug was 2-zijdig. Ik was heel blij dat ik weer naar huis kon, maar vond het ook jammer om weer weg te gaan terwijl ik het zo naar mijn zin had bij RAS. Maar bij thuiskomst was het toch een opluchting toen ik mijn ouders en voornamelijk mijn vriendin weer terug zag.

Na de stage

Ik vond en geweldige ervaring om bij RAS stage te mogen lopen en ik ben zelfs aan het overwegen om voor mijn volgende stage weer terug te gaan. De 3 en een halve maand dat ik daar heb gewerkt heb ik met plezier gedaan en zijn sneller gegaan dan ik had verwacht. Wat voor mij duidelijk is geworden is nu ik mijn stage heb gehad is dat ik alles er aan ga doen om al mijn certificaten te halen voor mijn Part licentie.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken