Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Rheinald Air Service

Mijn stage bij Rheinald Air Service

Coen Hanssen op 22/06/2022


Hallo mijn naam is Coen Hanssen en ben 20 jaar oud. Ik heb voor mijn laatste jaar voor de opleiding vliegtuigtechniek een stage moeten doen. Die heb ik gedaan bij Rheinald Air Service in Duitsland.

Mijn stage

Op 10 januari 2022 begon ik mijn stage bij RAS. De eerste dag werden we ontvangen en rondgeleid in het bedrijf. De dagen daarna moest ik werken aan de groteren vliegtuigen (ATR) elke dag van half 8 tot half 5. Helaas beviel me dit werk wat minder. De anderen kant van het bedrijf leek me leuker, daarom ben ik halverwege de stage naar de anderen kant van het bedrijf gegaan (business aviation). Dit beviel me meer omdat je aan kleineren vliegtuigen werkt. Als je een minder leuke taak had was je er ook in een dag mee klaar, bij de ATR kant was ik soms wel 5 dagen bezig met de zelfde minderen taak en was er dus minder afwisseling. Bij business aviation kreeg ik ook moeilijkere taken zoals de roervlakken vervangen en smeren wielen vervangen het hele interieur eruit halen inspecties uitvoeren een motor verwisselen noem het maar op. Deze uitdagingen vond ik een stuk leuker daarom had ik het daar veel meer naar mijn zin. Verder vond ik het een hele leerzame en leuke stage al denk ik niet verder te gaan in de luchtvaart.

Vrije tijd

Natuurlijk had ik veel vrije tijd. Ik zat wel met 2 school maten in een huisje. Elke maandag na werk gingen we na de winkel voor de hele week inkopen doen, erna natuurlijk koken en daarna met een jongen van het huis naar de sportschool waar we ook weer nieuwe mensen leerde kennen dit ging zo elke dag. Verder in het weekend schakelde we af soms naar een terras of leuke dingen doen. Het was zeker goed uit te houden met ze drie├źn. Ik vond het zelfs leuk en gezellig met degene waar ik mee zat. Ik vulde met hun dus mijn vrije tijd wel in.

Het land

Het land zelf Duitsland vond ik een beetje ouderwets er waren niet echt anderen dingen dan in Nederland behalve dan dat het ouder eruit Zach en er minder te doen was. De mensen vond ik vaak wat botter maar als je ze eenmaal kende was het wel leuk.

Na mijn stage

Na mij stage ben ik van plan eerst te gaan werken bij een bedrijf die chip machines maken om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Ondertussen wil ik zelf een bedrijfje beginnen en dit groter maken. Dat lijkt me nog steeds het leukst wat er is, iets voor jezelf beginnen.

Verder ga ik niks meer met vliegtuigen doen dat is niet 100 procent mijn ding althans vind ik techniek en met de handen werken wel heel leuk maar vind ik aan vliegtuigen werken een beetje te saai.

Terugblik

Ik heb veel geleerd op stage en weer meegenomen daar ben ik zeker dankbaar voor. Ook voor iedereen in het bedrijf die er voor me waren heel erg bedankt ook al wil ik niks met dit beroep doen ik heb wel weer een stukje ervaring mee genomen waardoor ik zelf alleen maar meer kan. Ook heb ik veel geleerd om een soort van op me zelf te wonen wat ik ook super fijn vond. Ik kan een ding zeggen en dat is dat ik het zeker een geslaagde stage vond.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken