Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Leonardo Belgium

Mijn stage bij Leonardo Belgium

Ellen Rossen op 08/07/2022

Hoi,Ik ben Ellen en ben 20 jaar oud. Ik zit in mijn 4e jaar luchtvaarttechniek op het vista college. Ik volg de opleiding technicus mechanica (B1) niveau 4. Voor mijn laatste jaar moest ik een eindstage lopen en dat heb ik gedaan bij Leonardo Belgium in Luik.

Kennismaking met het stagebedrijf

Mijn stage begon op 10 januari. aangezien ik al eerder stage had gelopen bij dit bedrijf, wist ik al hoe het bedrijf eruitzag en hoe ze te werk gingen. De eerste paar dagen moest ik een paar trainingen volgen gerelateerd aan het bedrijf en daarna kon ik aan de slag.

Mijn stage

De helikopter die in de hangaar het meest onderhouden word is de AW139. Het onderhoud word gedaan aan zowel militair en privé. Het verschilt per helikopter welk onderhoud gedaan moet worden. De meeste krijgen het grote onderhoud gedaan. Dat betekent alles eraf halen, inspecteren en als het onderdeel goed is, weer terug erop zetten. Zelf heb ik aan een paar verschillende heli's gewerkt. Het leuke eraan was dat er afwisseling inzat. Je ging niet bij iedere helikopter aan het zelfde systeem werken.

De meeste helikopter onderhoudsbedrijven zijn niet heel groot en dat maakt het juist leuk, want je leert iedereen kennen. Er waren ook contractors, die zijn er maar voor een bepaalde tijd. In die tijd leer je ze kennen. Je krijg je alle verhalen te horen over waar ze geweest zijn en over hoe ze het daar ervaren hebben.

Cultuur van België

Als je het vergelijkt met de Nederlandse cultuur zit er wel wat verschil in. De meeste mensen spreken alleen maar frans, en kunnen geen Engels. Ze gaan ervanuit dat je frans spreekt. Op het stage bedrijf was dat anders omdat in de luchtvaart veel Engels gesproken word.

Terug naar Nederland

De 6 maanden waren snel voorbij gegaan. Het is toch wel fijn als je na die tijd weer thuis bent. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad deze stage periode. Ik heb veel geleerd in deze tijd, het is toch wel een grote verantwoordelijkheid. Maar als je de procedure volgt en toepast wat je weet, kan er eigenlijk niks misgaan.

Leonardo Belgium is een leerzaam en leuk stagebedrijf waar je veel ervaring opdoet. Ik raad het bedrijf aan omdat je veel leert op technisch gebied en je leert zelfstandig werken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken