Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Jetfly Technick in Zweibrucken

Mijn stage bij Jetfly Technick in Zweibrucken

brenda lammers op 22/06/2023

Ik zal me even voorstellen mijn naam is Brenda Lammers en ik ben op dit moment een 4e jaars student aan het vista college voor de opleiding vliegtuigonderhoudsmonteur technicus mechanica

B1 .In het 4e leerjaar van mijn opleiding heb ik stage gelopen bij Jetfly technick in Zweibrucken te Duitsland. ik was al een lange tijd geïnteresseerd in de kleine luchtvaart omdat je hierbij meer geleerd krijgt over het vliegtuig, en een grotere algemene kennis van het vliegtuig krijgt waar je aan werkt.

Vertrek en aankomst

Na al mijn spullen te hebben gepakt heb ik afscheid genomen van vrienden en familie aan het thuis front, en ben ik op 6 Januari vertrokken naar Zweibrucken. Na een warm welkom van mijn huisgenoten was het zover om mijn spullen uit te pakken, wat een persoon wel niet allemaal nodig heeft voor 6 maanden. Ik ben een aantal dagen eerder vertrokken om mijn kamer in te kunnen richten en de omgeving te kunnen verkennen.

Voor mijn stage begon ben ik een dag van te voren Jetfly gaan bezoeken om alvast kennis te maken met een aantal werknemers en het bedrijf. Ik had hiervoor alleen contact gehad met mijn stage- begeleider over Email, daarom was het fijn om iedereen persoonlijk te kunnen zien en spreken.

Toen was officieel de eerste dag van mijn stage aangebroken. De eerste dag was ik natuurlijk een beetje nerveus om iedereen te ontmoeten. Maar ik voelde me er al snel thuis.

werkzaamheden

De werkzaamheden die ik heb mogen uitvoeren waren heel erg divers en interessant. Ik heb verschillende onderdelen mogen demonteren en monteren, systemen mogen testen en verschillende soorten inspecties mogen uitvoeren. natuurlijk altijd onder begeleiding van gecertificeerde werknemers die altijd na al mijn werkzaamheden nog een extra check maakten. Ik heb aan beide typen vliegtuigen mogen werken de PC-12 en de PC-24 dit was beiden heel erg interessant en daarom vind ik het ook moeilijk om hier een keuze in te maken welk type mijn favoriet is Bij Jetfly Technick word vooral base maitenance (groot onderhoud) uitgevoerd hierbij word een vliegtuig volledig nagekeken en onderhouden. En gerepareerd waar nodig.

Elke monteur heeft zijn eigen gereedschapskist met daarin al het benodigde gereedschap. Iedereen heeft een eigen tablet waarop alle benodigde documenten staan online en met de nieuwste updates. In 2022 is Jetfly verhuist naar een nieuwe hangar deze is heel groot geordend en schoon.

Verblijf

Voor mijn stage in Zweibrucken ben ik op zoek gegaan naar een onderkomen. hiervoor heb ik een gemeenschappelijke studenten woning gevonden, waarbij je samen woont met 3 andere studenten die aan de lokale universiteit studeren.

Een werkweek bij Jetfly is van maandag tot en met vrijdag van 8 tot 17:00 uur. Dit was voor mij een top werktijd niet te vroeg want ik ben niet bepaald een ochtendmens. Aan het eind van elke werkdag word er opgeruimd en worden de gereedschapskisten gecontroleerd zodat er niks vergeten is. De rit van mijn appartement naar Jetfly was maar tien minuten met de auto dus lekker dichtbij. Door de dag heen had ik verschillende werkzaamheden geen enkele dag was hetzelfde.

In het weekend had ik de keuze of ik terugreed naar huis, of in Zweibrucken verbleef zodat ik de omgeving kon verkennen. dat wisselde ik vaak af. Zweibrucken ligt namelijk maar op 300 kilometer van Zuid-Limburg maar vaak was de omgeving in Zweibrucken heel erg interessant en mooi en zeker toen het beter weer begon te worden was het mooi om daar de steden en natuur te verkennen. Zo heb ik het techniekmuseum in Sinsheim bezocht dit stond al een lange tijd op mijn bucketlist.

Mijn ervaring & de cultuur

In het begin had ik nog veel moeite met de Duitse taal te begrijpen en te spreken. Dat is na deze maanden te hebben gespendeerd bij Jetfly ontzettend verbeterd.

Ik had niet verwacht dat ik in dit half jaar zoveel heb geleerd. Ik vond het heel fijn dat ik alle lesstof dat ik in de theorie heb geleerd nu ook in de praktijk kon uitvoeren. Hierdoor voelde het alsof ik een kleine voorsprong had.

De cultuur binnen Jetfly is heel erg gastvrij en vriendelijk wanneer je vragen hebt of hulp nodig hebt bij je werkzaamheden kan je iedereen vragen en staan ze meteen paraat om je te helpen.

De terugkeer naar Nederland

Dan was het zover mijn laatste dag van mijn stage bjj Jetfly. Ik heb vooral genoten van de tijd in Zweibrucken bij Jetfly deze tijd heb ik zo veel geleerd, niet alleen bij Jetfly maar ook de taal en cultuur van Duitsland. Na mijn stage ken ik de vliegtuigtypes PC-12 en PC-24 bijna helemaal uit mijn hoofd.

Na al mijn spullen te hebben ingepakt en in mijn auto te hebben gepropt heb ik afscheid genomen van iedereen bij Jetfly Technick, en de ambachtelijke Limburgse vla te hebben gebracht als een bedankje aan iedereen die erg goed in de smaak viel. Zit mijn stage erop. Dit was zeker een onvergetelijke kans die ik nooit zal vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken