Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Hangar 901 Duitsland

Mijn stage bij Hangar 901 Duitsland

Dennis de Mol Moncourt op 16/01/2023

Hallo allemaal mijn naam is Dennis de Mol Moncourt en ik doe de opleiding Technicus Avionica, ik heb tijdens mijn stageperiode bij Hangar 901 gewerkt.

Vertrek en aankomst.

Direct de dag na de zomervakantie was het zover, ik aan mijn maat vertrokken samen richting Duitsland het was voor mij een raar idee om voor bijna 4 maanden in Duitsland te moeten zijn maar ik zei we moeten er het beste van maken. en dat gebeurde ook! We zijn die avond nog even langs het vliegveld gereden om eens even rond te kijken hoe het daar precies uitzag.

Kennismaking met het bedrijf.

De dag nadat we zijn aangekomen hadden we onze eerste dag bij Hangar 901 het was natuurlijk wel spannend want we hebben nog nooit aan een echt werkend vliegtuig gewerkt waar mensen mee worden vervoerd, en nu mochten we er echt aan gaan sleutelen bij de eerste reparatie vond ik het wel spannend omdat ik wist dat dit vliegtuig de dag erna de lucht in zou gaan.

De werkzaamheden.

Eenmaal kennis gemaakt met alle collega’s begon het steeds gezelliger te worden, alle monteurs legde ons alles heel precies uit hoe de systemen van de vliegtuigen werken en we konden hun ook alles vragen zoveel we maar wilden.

De eerste weken keek een monteur bij alles wat we deden mee, de vliegtuigen waren verschillende types zoals de Boeing 747 en Boeing 777 Airbus A330 en nog meer! De laatste maand mochten we ook kleine taakjes alleen doen. Het wordt nadat je je taak hebt afgemaakt natuurlijk wel dubbel geïnspecteerd. We hebben testen gedaan zoals de rookmelders van het vliegtuig testen dan gaan alle alarmbellen in de cockpit af, of lampen van de romp en vleugels vervangen en antennes vervangen en communicatie systeem testen en we kwamen op plekken waar je normaal als passagier nooit zou komen dus dat vond ik wel heel erg gaaf!

Verblijf.

Wij verbleven in een kamer in het kleine dorpje Henau, in het dorp was niet veel te beleven er stonden maar een paar huisjes en een kleine kinderboerderij met wat kippen, eenden en ezels het leuke was wel dat er ook een Limburger in dat dorpje woonde.

Mijn ervaring.

Ik heb heel veel dingen geleerd in deze vier maanden waar ik heel erg blij om ben, ik heb ook weer nieuwe vrienden gemaakt die ook in de luchtvaart zitten dus ik zal deze tijd nooit meer vergeten. En nu kan ik de dingen die ik hier heb geleerd toe passen bij de volgende stage of bij mijn toekomstige baan.

Cultuur.

Ik vind zelf dat Duitsland een beetje ouderwets is qua huizen op sommige plekken, het landschap is heel erg mooi een beetje bergachtig heel veel groen en in de avond moest je uitkijken dat je geen hert onder de auto krijgt want die staken elke avond de weg over ook kon je de wolven s ’nachts horen huilen. En je kon duizenden sterren zien en vallen

de mensen daar zijn wel heel vriendelijk en gastvrij de Duitsers dachten dat wij ook Duits waren, maar omdat we geen Duits terug praatte begonnen ze ook gelijk Engels tegen ons te praten, ze vonden het heel erg leuk als we een paar Duitse worden zeiden.

Terug naar Nederland.

Vrijdag 23 December om half 5 in de ochtend ging de wekker en ik dacht nog maar een paar uurtjes en we zijn klaar met onze stage ik vond dit wel heel erg jammer we hadden Limburgse vlaai meegenomen voor in de pauze met iedereen te eten en ze vonden het allemaal lekker. We hebben aan het laatste vliegtuig gesleuteld en toen was het tijd om te gaan we hebben iedereen een hand gegeven en bedankt voor de leerzame period en toen gingen we terug naar huis. Ik zal nog vaak aan deze periode terug denken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken