Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Hangar 901

Mijn stage bij Hangar 901

jonathan Strohbach op 22/06/2023

Hallo, Mijn naam is Jonathan Strohbach. Ik doe de opleiding Eerste monteur vliegtuigonderhoud. In deze blog ga ik vertellen over mijn 10 maanden stage bij Hangar 901.

Vertrek en aankomst.

Na de zomervakantie ben ik met mijn klasgenoot vanaf Beek naar Altlay gereden. Eenmaal aangekomen in het rustige dorpje zijn we begonnen met uitpakken. We konden niet stoppen om over stage te praten en hoe de eerste werkdag er uit zou zien.

Kennismaking met het bedrijf.

De volgende dag zijn we om 5 uur in de ochtend opgestaan om naar Hangar901 te rijden. Eenmaal aangekomen zag ik de Boeing 747-400. Toen ik door de hangar liep en het vliegtuig zag dacht ik: Dit is het echte werk. Ik vond het best spannend aangezien ik nooit aan een volledig operationeel vliegtuig heb gewerkt. Na de eerste dag was de spanning alweer weg.

De werkzaamheden.

Mijn eerste werkdag was leuk. Als eerste opdracht had ik de lubricatie van alle deuren van de 747-400. Dit moest ik met 2 collega's doen. De collega's waren super gezellig en hebben mij gelijk uitgelegd hoe alles werkte.

Tijdens de 10 maanden heb ik steeds leukere opdrachten gekregen zoals een T-Duct installeren en Fanblades demonteren. Tijdens de stage heb veel ervaring opgedaan sinds ik met veel verschillende collega's heb samengewerkt. We hadden ook veel Verschillende type vliegtuigen zoals de 747, 777, 757, 767, de A330 en A340. De diversiteit van vliegtuigen vond ik heel fijn omdat ik nu weet welke vliegtuigen ik fijner vind om aan te werken.

Verblijf.

In de eerste week van stage zaten we in een klein huisje in Altlay omdat het andere huis toen nog niet vrij was. Dit huis bevond zich in de zelfde straat. Het huis was best knus geweest. Na de eerste week zijn we aangekomen in het huis waar we de aankomende 10 maanden zouden verblijven. Dit huis was iets groter en super om in te verblijven. Echter de omgeving was naar mijn mening wat minder. Ik vond de natuur en de locatie voor stage perfect, maar voor jongeren is er niks te doen. De eerstvolgende grote steden zijn Koblenz of Trier.

Mijn ervaring.

Ik heb veel ervaring opgedaan en veel mensen ontmoet in de 10 maanden van stage. Dit is de eerste keer dat ik bij een bedrijf zoals hangar901 stage loop. Ik vond de stage echt geweldig. De ervaring om aan zo veel verschillende vliegtuigen te werken was echt heel leuk. Ik zou iedereen aanraden om stage te lopen in het derde leerjaar van Niveau 3.

Cultuur.

In de loop van stage heb ik gemerkt dat Duitsland een beetje ouderwets is. Op sommige plekken kan je niet pinnen en de huizen zien er wat ouder uit dan in Nederland. Het landschap was in de omgeving wel super mooi. We hebben best vaak op de terugweg wilde herten gezien.

De Duitsers zelf waren op het begin best terughoudend, maar na een paar weken begonnen de meeste wat losser en wat meer spraakzamer te worden.

Terug naar Nederland.

Vrijdag 16 juni was de laatste dag. Ik had met mijn klasgenoot taarten gehaald voor de collega's. We zijn alle shops afgegaan en hebben een kaartje gemaakt waar iedereen hun stempel en handtekening op hebben gezet. Het kaartje is echt een heel leuk aandenken aan de mooie stagetijd. De dag daarna heb ik al mijn spullen gepakt en ben ik weer terug naar Nederland gegaan denkend aan een mooie stagetijd.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken