Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn stage bij Hangar 901

Mijn stage bij Hangar 901

Julian Hendrix op 22/06/2023

Beste lezer, wat leuk dat je deze blog leest!

Ik zal mijzelf even voorstellen; mijn naam is Julian Hendrix en zit in mijn 4e jaar vliegtuigtechniek op het Vista College. Ik volg de opleiding technicus mechanica (B1) niveau 4. Ik heb mijn laatste stage gelopen bij HANGAR 901, dit bedrijf bevindt zich op Frankfurt-Hahn Airport. Deze stage duurde totaal 6 maanden.

Vertrek en aankomst

Samen met een klasgenoot die bij hetzelfde bedrijf ging stage lopen, ben ik op zondag 8 januari met de auto vanuit Nederland vertrokken. De heenreis verliep verrassend goed, we hadden geen last van slechte weersomstandigheden of onverwachte reisvertraging zoals bijvoorbeeld file of verkeersomleidingen. Hierdoor waren we precies in 2,5 uur op ons nieuwe verblijf aangekomen.

Verblijf

Met diezelfde klasgenoot huurde ik een Ferienwohnung, genaamd Die Sonnenblume, die voorzien was van alle gemakken. Ons nieuwe verblijf lag in het rustige boerendorpje Irmenach, dat omringd is door groene bossen en grasvelden en is ongeveer 15 auto-minuten verwijderd van Frankfurt-Hahn Airport.

Kennismaking met het bedrijf

Maandag 9 januari was de eerste dag dat ik kennis ging maken met het bedrijf. Ik werd ontvangen door een medewerker van de Human Resource Department, die ervoor zorgde dat ik een eigen pas kreeg, zodat ik toegang had tot de Hangaar. Na een korte rondleiding zat de eerste dag er alweer op. De tweede dag begon mijn officiële werkdag.

De werkzaamheden

Hangar 901 is een uniek bedrijf qua onderhoud. Zij voeren A t/m D checks uit, omdat het bedrijf voor veel verschillende type vliegtuigen is gecertificeerd. Heb ik ook aan verschillende type vliegtuigen mogen werken, namelijk; Boeing 747,757,767 en 777. Dit zorgde er ook voor dat bij de komst van elk nieuw vliegtuig nieuwe en andere werkzaamheden waren. Dit maakte het werk divers en leuk. Aan het begin keek ik vooral mee met de monteurs, maar naarmate er meer vertrouwen was, lieten zij mij steeds meer zelfstandig werken. Uiteindelijk kreeg ik zelfs taken die ik zelfstandig moest gaat uitvoeren, zoals lubrication, inspection & installation. Natuurlijk werd alles naderhand door een bevoegd monteur gecheckt.

Mijn ervaring

Ik heb veel mogen leren tijdens deze 6 maanden, mede door fijne en leuke collega’s heb ik het bij Hangar 901 echt naar mijn zin gehad. Aan het begin was het wel even wennen aan dat vroege opstaan aangezien de shift om 6:00 uur begon, maar uiteindelijk kreeg je daar ook ritme in.

De Duitse cultuur

De Duitse cultuur verschilt toch best wel met die van Nederland, ik zou zeggen dat Duitsers iets minder flexibel zijn en net iets stijver, beleefdheid vinden ze dan ook heel belangrijk. Alhoewel de jongere generatie wel moderner is. Wat mij ook verbaasde is dat ze in de middag al een warme maaltijd eten, dus geen boterham tussen de middag zoals in Nederland gebruikelijk is.

Omdat wij zo afgelegen woonden, waren we omringd door de groene natuur, wat ervoor zorgde dat je hier mooi kon wandelen. Toen eindelijk het weer beter werd, heb ik hier ook optimaal gebruik van gemaakt.

Terug naar Nederland

Mijn laatste werkdag was aangebroken!

Om 5:00 uur ging de wekker.
De avond ervoor had ik al mijn spullen ingepakt en met een leuk bedankje gedag gezegd tegen de verhuurders.

Op mijn laatste werkdag zei ik gedag tegen de collega’s waar ik afgelopen 6 maanden een band mee had opgebouwd. Het afscheid voelde toch wel een beetje dubbel. Ik was blij dat ik weer terug naar Nederland mocht, al is het raar dat de stage al is afgelopen.

Samen met diezelfde klasgenoot reden we terug naar Nederland. De stage is klaar en definitief voorbij.

Ik ben dankbaar voor de kennis en ervaring die ik in dit bedrijf heb mogen opdoen. Ik zal deze stage daarom ook nooit vergeten!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken