Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
mijn stage bij cargolux

mijn stage bij cargolux

finnley john op 23/12/2022

Hoi mijn naam is Finnley John, op 28/08/2022 ben ik naar Luxemburg gegaan voor mijn stage bij Cargo lux.

  • Vertrek en aankomst

Op 28/08/2022 ben ik vertrokken na Luxemburg met al mijn spullen en goede zin. Ik om 12 uur vertrokken met mijn ouders en zus richting Luxemburg het was een 2:30 reis van thuis uit na mijn kamer in Luxemburg toen we hier aankwamen was het wel even een shock hoe klein de kamer was en hoe de keuken en badkamer eruitzagen. Maar hier moest ik het toch mee doen voor de komende 4 maanden.

  • Kennismaking met het bedrijf

Op 29/08/2022 zijn mijn collega en ik van onze kamer in Bonnevoie vertrokken naar Sandweiller waar onze stage bedrijf lag (cargo lux). Wij werden met open armen ontvangen bij de receptie waar we meteen onze pas kregen om binnen te komen en kregen we onze inlog voor onze bedrijf email. Daarna werden we ontvangen door de general Foreman Pierre block en zijn twee collega's die ons een beetje uitgelegd hebben wat de regels zijn en wat er in onze 4 maanden stage bij cargo lux zou gebeuren. Toen werden we ontvangen door een mechanicus genaamd klein hij heeft ons de eerste paar dagen beetje rondgeleid alle shops laten zien de werk plaats laten zien en ons een beetje voorbereid voor onze eerste echte werk dag. Wij vonden het allebei heel indrukwekkend hoe alles eruitzag in het bedrijf en hoe goed wij ontvangen werden bij cargo lux.

  • De werkzaamheden

Wij begonnen 31/08/2022 met het echte werk en mochten we beginnen met het grease van de body landing gear. Vanaf toen heb ik elke dag iets anders gedaan zodat ik zoveel ervaring en kennis kon opbouwen. De tweede week mocht ik bij wheel and brake shop werken, waar ik aan de remmen heb gewerkt van het vliegtuig en de banden op de velgen heb gezet. Daarna heb ik een week in de engine shop mogen werken en de rest van mijn stage heb ik in de hangaar allemaal verschillende opdrachten heb gekregen en met alle mechanicus heb mogen werken.

  • Verblijf

Mijn verblijf in Luxemburg was niet al te slecht het had zijn ups en downs maar ik had ook niet anders verwacht. Het begin was beetje raar dat je heel vaak alleen op een kamer zit en geen vrienden of familie bij je hebt ma na een paar weken wen je eraan en ik kon veel weekenden naar huis toe rijden. Buiten dat ik vaak alleen was en de keuken niet heel schoon was mijn verblijf in Luxemburg niet slecht en goed te doen.

  • Mijn ervaringen

Ik heb buiten mijn minderen ervaringen in mijn kamer eigenlijk alleen ma goede ervaringen gehad. Er was altijd wel werk te doen iedereen was aardig en wou je helpen of je iets nieuws leren en je kon altijd aan iedereen om hulp vragen.

  • De cultuur

In het bedrijf zijn allemaal verschillende culturen van Portugees tot Roemeens tot schots. Waardoor ik ook veel van hun cultuur heb geleerd. Maar het Luxemburgs cultuur vond ik heel erg vergelijkbaar met het Nederlands en Belgisch cultuur. Het enige echte verschil is de taal.

  • Terug naar Nederland

Op 23/12/2022 ben ik terug naar huis vertrokken met de auto en heb ik voor nu afscheid genomen van Luxemburg.

  • Ten slotte

Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad de 4 maanden bij cargo lux en zou het aanraden als een stage voor mensen die dezelfde opleiding als mijn doen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken