Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn reis naar Sevilla (2022)

Mijn reis naar Sevilla (2022)

Cindel Schouw op 04/11/2022

Het is zover, zondagochtend om 3 uur gaat de wekker, we vliegen vandaag naar Sevilla. Voor mij is dit de eerste keer vliegen en ik had verwacht dat ik super zenuwachtig zou zijn. Gelukkig valt het allemaal wel mee, waarschijnlijk omdat het zo vroeg is en ik te moe ben om me ergens druk over te maken. Om 5:15 staan we allemaal in de hal van Eindhoven Airport en is het tijd om de bagage in te checken. Ondanks dat het druk is vliegt de tijd voorbij en zitten we voor ik het weet in het vliegtuig. Ik doe mijn oordopjes in, zet Criminal Minds aan en voor ik het weet landen we al in Sevilla!

Wat is het hier lekker warm. De komende 2 weken alleen maar temperaturen boven de 30 graden, hier gaan we van genieten! We hebben nog de hele middag, dus we pakken in het hostel onze koffers rustig uit en gaan daarna met de hele groep de stad in opzoek naar een plek om te lunchen. Er zijn niet veel winkeltjes open maar we krijgen toch al een hele mooie indruk van de stad. Hele mooie hoge gebouwen met allemaal versierde balkonnetjes, het is een gezellige sfeer. Nog 2 weken om de hele stad te verkennen en daarnaast te leren van de kappersschool hier. Ik ben benieuwd..

Tijdens de lessen krijgen we veel te horen over de traditionele feesten en de kapsels die hierbij horen, ze steken hier het haar heel veel op en zijn hier dus ook erg goed in. We krijgen verschillende technieken geleerd en ik ga naar huis met nieuwe info waar ik hier mijn werk mee kan verbeteren of aanpassen. Zo kan ik nu een bruidskapsel anders vormgeven dan dat ik dat in eerste instantie zou doen. En heb ik een verschil gezien in coupevorming waar ik thuis ook wat mee kan. De leerkrachten zijn super en doen zich erg veel moeite om ons alles te leren.

Naast het leren van deze technieken willen we natuurlijk ook van de cultuur genieten. Hier hebben we elke ochtend de tijd voor. We zien enorm veel, denk aan Plaza de Espana, Giralda toren en de kathedraal en nog veel meer. Graag zou ik over een paar jaar nog eens terug komen om het allemaal nog eens te zien. Het is echt een prachtige stad en helaas vliegt de tijd voorbij na de eerste week. De tweede week hebben we namelijk iets meer vrije tijd, dus we gaan lekker winkelen en nog eens terug naar plekken die we maar kort gezien hebben. Met de lessen erbij is het zo donderdag en kunnen we onze koffers al weer gaan pakken.

Ik ga het lekkere weer en deze leuke groep enorm missen en ben iedereen dankbaar voor de leuke tijd. Als we in Nederland landen wil iedereen lekker snel naar huis, ik zelf ook. Want ondanks dat we het super gezellig hadden met z’n allen missen we onze familie en willen we ze gewoon graag in de armen springen.

Zou je de kans krijgen om mee te gaan met deze groepsreis raad ik het zeker aan, het is een ervaring die ik zelf niet zou willen missen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken