Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn Malta stage I Sjors de Santy

Mijn Malta stage I Sjors de Santy

Sjors de Santy op 13/07/2022

Vertrek en aankomst

Op 28 februari vloog ik naar Malta samen met mijn ouders en mijn broertje. Mijn ouders waren erg nieuwsgierig waar ik de komende 16 weken zou verblijven en zijn daarom meegegaan. Eenmaal aangekomen hebben we mijn koffers bij het hotel afgezet, zijn nog wat gaan drinken en toen gaan slapen. De dag daarna hadden we afgesproken met Yvo (Nederlandse makelaar) en liet hij mijn appartement zijn en heb ik me voorgesteld aan mijn huisgenoot, Floris.

Kennismaking met het bedrijf

1 maart begon ik met mijn stage. Ik kreeg hierbij een rondleiding van Genieve (stage coördinator) door AM Language, stelde mij voor aan andere collega’s en tenslotte aan mijn collega’s; Claudia, Khay en Milena. De sfeer ervaarde ik gelijk als zeer prettig, ontspannen en dat er een zeer leuke tijd voor mij klaar stond m.b.t. stage.

Werkzaamheden

  • Appartementen controleren
  • Water&Electriciteit
  • Problemen in appartementen oplossen
  • Excel sheets bijhouden
  • Check-in Check-Out
  • Betalingen regelen
  • Contact onderhouden met de studenten huurders

Mijn verblijf

Floris en ik verbleven met zijn 2en in een appartement in St. Julian, dit is een van de bekendste steden voor toeristen naast Sliema en Valletta. Alles zat dicht bij ons in de buurt dus konden alles met de voet doen. Een groot voordeel was dat we op 5 minuten loopafstand verwijderd waren van het uitgaansgebied, Paceville.

Mijn ervaringen

De 4 maanden die ik op Malta gespendeerd heb zal ik nooit meer vergeten. Ik heb hier heel veel dingen mee gemaakt, mooie vriendschappen opgebouwd, veel herinneringen waar ik altijd aan zal blijven denken en een bekende/mooie naam opgebouwd tijdens deze periode.

Ook heb ik geleerd dat het leven zo makkelijk/moeilijk is zoals jij het zelf maakt, het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen maar vooral bij een buitenlandse stage écht te genieten.

De cultuur

Malta zelf, heeft naar mijn mening, geen actieve cultuur. Ze hebben interessante historie gehad vroeger, maar zelf vind ik dat cultuur in Malta ontbreekt. Architectuur is erg mooi in Valletta, heel rustig, relaxed en je ziet veel aspecten vanuit vroeger terug in de architectuur en de sfeer. Vergeleken met St. Julian of Sliema is dit veel anders, in deze 2 steden blijven ze maar bouwen, waardoor er nooit rust is, ook door het toerisme.

Wat ik daarentegen, wel als prettig heb ervaren (rondom de drukte) en zeer uniek vond was om vele verschillende nationaliteiten te ontmoeten, dingen mee te doen en om verschillende meningen/culturele-verschillen mee uit te wisselen.

Terug naar Nederland

Zodra ik was aangekomen in Nederland voelde ik mij gelijk alweer thuis. Ik heb een hele mooie tijd gehad in Malta maar na 4 maanden vond ik het wel tijd om dit avontuur af te sluiten en er voor altijd met een lach naar terug te kijken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken