Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn Internationale Ervaring in Girona: Een Verhaal van Cultuur, Leren en Avontuur

Mijn Internationale Ervaring in Girona: Een Verhaal van Cultuur, Leren en Avontuur

Jana Janssen op 09/07/2024

Als student Marketing en Communicatie aan het Vista College in Maastricht, kreeg ik de unieke kans om deel te nemen aan een bijzonder internationaal project, genaamd het City Marketing Project. Samen met vijf andere meiden vertrok ik naar het prachtige Girona in Spanje. Het doel van dit project was om de cultuur, studenten en de stad te ontdekken, en om te leren hoe mensen in andere landen werken en omgaan met verschillende situaties op de werkvloer. Daarnaast wilde ik mijn taalvaardigheden verbeteren, en ik kan met trots zeggen dat dit avontuur me veel heeft gebracht.

Ontdekking van Girona en Omstreken

Girona, een stad vol geschiedenis en cultuur, bood ons een ideale omgeving om te leren en te verkennen. Een van de hoogtepunten van ons verblijf was ons bezoek aan ETG Girona, een school die bekend staat om haar innovatieve benadering van onderwijs en sterke focus op technologie en ondernemerschap. De studenten en docenten verwelkomden ons met open armen. We kregen de kans om deel te nemen aan verschillende lessen en projecten, wat ons waardevolle inzichten gaf in hun onderwijssysteem en werkwijzen.

Tijdens ons verblijf maakten we ook uitstapjes naar verschillende fascinerende plaatsen in de omgeving:

Barcelona

Een stad die geen introductie behoeft. Van de iconische Sagrada Familia tot het bruisende leven op La Rambla, Barcelona is een smeltkroes van cultuur en moderniteit. Het was inspirerend om te zien hoe de stad zichzelf wereldwijd positioneert als een topbestemming voor toerisme en zaken.

Llanca

Dit charmante kustplaatsje biedt adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. Llanca is perfect voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte en genieten van de natuur. We verkenden de prachtige stranden en het kristalheldere water, wat ons een rustgevend en verfrissend gevoel gaf.

La Fageda d’en Jordà

La Fageda is een sociaal project dat is opgericht met als hoofddoel het verbeteren van de levenskwaliteit en het bevorderen van de sociale integratie van mensen die het risico lopen op sociale uitsluiting in de regio Garrotxa. De bedrijfsactiviteiten omvatten tuinierdiensten, veehouderij, zuivelproductie, ijs en conserven, evenals bezoekersdiensten. De producten van La Fageda hebben een grote reputatie op de markt verworven en bieden werkgelegenheid voor mensen met een verstandelijke beperking of chronische psychische aandoening in de regio Garrotxa.

La Fageda biedt rondleidingen door de faciliteiten, waar bezoekers meer te weten kunnen komen over het project, de boerderij en het proces van het maken van de producten, met de mogelijkheid om ze aan het einde van het bezoek te proeven. De rondleiding omvat een uitleg van het project, een bezoek aan de boerderij om de dieren en het melkproces te zien, en een bezoek aan de fabriek en werkplaats om te begrijpen hoe de producten worden geproduceerd.

Zeker een aanrader !!

Cadaqués

Dit pittoreske vissersdorpje staat bekend als de thuisbasis van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. De witte huizen en smalle straatjes geven het dorp een unieke charme.

Besalú

Een middeleeuws dorp dat ons terug in de tijd bracht. Met zijn indrukwekkende stenen brug en goed bewaard gebleven architectuur, bood Besalú een fascinerende kijk op het historische erfgoed van Catalonië. Wandelen door de geplaveide straatjes voelde als een reis door de geschiedenis.

Een Onvergetelijke Ervaring

Deze reis naar Girona was meer dan alleen een leerervaring; het was een avontuur dat me heeft gevormd op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Door samen te werken met lokale studenten en professionals, heb ik geleerd hoe zij omgaan met verschillende uitdagingen op de werkvloer. Dit gaf me nieuwe inzichten en perspectieven die ik kan toepassen in mijn toekomstige carrière.

Mijn taalvaardigheden zijn aanzienlijk verbeterd, niet alleen in het Spaans, maar ook in het Engels, doordat ik dagelijks moest communiceren met de lokale studenten en docenten. Het was een geweldige manier om mijn taalkennis in de praktijk te brengen en zelfverzekerder te worden in het gebruik van andere talen.

De vriendschappen en connecties die ik heb gemaakt tijdens deze reis zijn ontzettend waardevol. We hebben samen zoveel nieuwe ervaringen opgedaan en avonturen beleefd, dat deze banden hopelijk levenslang meegaan. Het is prachtig om te zien hoe snel je een sterke band kunt opbouwen met mensen uit verschillende culturen wanneer je samenwerkt aan gemeenschappelijke doelen.

Deze kans om deel te nemen aan het City Marketing Project heeft mijn horizon verbreed en me gemotiveerd om verder te kijken dan mijn eigen omgeving. Het heeft me laten zien dat er zoveel meer te ontdekken en te leren is in de wereld. Ik ben vastberaden om de kennis en ervaringen die ik in Spanje heb opgedaan mee te nemen in mijn toekomstige carrière in marketing en communicatie.

Kortom, mijn tijd in Girona was een avontuur vol cultuur, leren en persoonlijke groei. Ik ben dankbaar voor deze unieke kans en kijk uit naar wat de toekomst brengt, met de kennis en ervaringen die ik in Spanje heb opgedaan. Het was een leuke en avontuurlijke ervaring die ik nooit zal vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken