Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Mijn Avontuur in Barcelona :)

Mijn Avontuur in Barcelona :)

Celleke Vongehr op 02/10/2024

Mijn naam is Celleke Vongehr, ik ben achttien jaar oud & ik heb 4 maanden stage gelopen in Barcelona.

Mijn avontuur begon 23 mei 2024, ik vloog namelijk vanaf Keulen naar Barcelona. Stiekem vond ik dit best spannend want had nog geen enkel idee wat ik zou kunnen verwachten. Ik kwam aan in de ochtend en kwam aan in mijn nieuwe "thuis".Het zonnetje scheen al lekker en had een paar dagen voor mijn stage om Barcelona al een beetje te ontdekken.

Nadat ik de stad al een beetje had ontdekt was het zover. Ik kwam mijn stage plek binnen, Mijn eerste indruk was goed .Ik kwam aan bij de receptie en werd meteen warm verwelkomd en kreeg een rondleiding van het hostel. Het is niet zomaar een hostel en voelt ook echt hip, schoon en Trendy aan.

in mijn stagebedrijf was de werksfeer eigenlijk super gezellig, het was een jong team waarbij iedereen eigenlijk van plekken kwam met Spaanse "routs" maar wel iedereen Engels sprak. Dus buiten werk om werden de collega's ook vrienden die ik daar heb gemaakt. Dus al heel snel voelde het als "thuis" aan omdat iedereen zo leuk met elkaar omgaat.

Mijn werkzaamheden bij Toc hostel Barcelona draaiden eigenlijk allemaal om de front en back office met soms een kleine afwijking naar de bar & ontbijt. Bij de front office had ik het al snel onder de knie dus het voelde echt comfortabel om te werken. Het werk bestond vooral uit inchecken en uitchecken, reserveringen controleren en werken in het Systeem. De dagen vlogen oprecht voorbij en bestonden uit 7 uur werken. Het was of een shift van 9 tot 4 of van 15:00 tot 22:00.

Mijn verblijf ik zelf verbleef in het hostel. Mijn verblijf was erg fijn & heb doordat met andere gasten verbleef heel veel mensen leren kennen. Ik sliep wel in een kamer met alleen vrouwen dus dat helemaal top. Zelfs had ik echt geluk want housekeeping verzorgde mijn slaapplek hetzelfde als die van de gasten. Dus ik had gewoon altijd een fris en schone plek om te wonen. Het Verblijf was voornamelijk heel fijn door de ligging in de stad. Vanuit het hostel kon ik eigenlijk alles.

Mijn Ervaring, als je met het zou vragen zou ik zo weer gaan. Op persoonlijk & werkvlak heb ik ontzettend veel geleerd. Ik vond het ontzettend leuk om te voelen hoe het is om alleen in een totaal ander land te zitten. Ik heb geleerd zelfstandig te worden, en heb gewoon mijn eigen leven gemaakt in Barcelona. Ik heb zoveel leuke herinneringen gemaakt die ik echt nooit meer ga vergeten. Stage gericht heb ik vooral veel mensenkennis opgedaan & had ik de receptie en werkzaamheden al snel door waardoor de stage erg comfortabel was.

De cultuur, Barcelona heeft een ontzettend rijke cultuur. je hebt natuurlijk de toeristische bezienswaardigheden, maar ook ontzettend veel feesten. Ik heb me helemaal kunnen indompelen in de Spaanse cultuur. iedere buurt in Barcelona heeft zijn eigen feest, ik heb ieder feest wel meegemaakt. Het meest typische wat ik had meegemaakt was la Merce. Dit was een typisch catalaans feest met de hele dag door evenementen zoals: Castellers dit zijn menselijke torens, de sardana, els gegants. Els gegants waren een soort tochten met mega poppen die dan door de straten liepen. het leukste was de Correfoc. Ik hoorde over de Correfoc en ik moest het doen. het was een vuurloop van "duivels" eigenlijk een mega feest waarbij je tussen het vuur springt. Ik had me een goed jasje aangedaan en was er helemaal klaar voor. Ik heb zoveel leuk en bijzondere herinneringen gemaakt. in iedere straat heb ik wel iets leuks om op terug te kijken.

Mijn terugreis naar huis toe, heel eerlijk gezegd was ik zelf heel dankbaar dat ik de hele stage had mee mogen maken. Heb een heel leven gemaakt in Barcelona, veel vrienden gemaakt, goeie banden met Collega's.

Ik vond het lastig om dat allemaal achter te gaan laten want het was echt de beste tijd van mijn leven tot nu toe. Heb mezelf leren kennen & verliefd geworden op de stad Barcelona. Daarom zie ik het niet als een einde maar een hoofdstuk die ik voor nu afsluit.

Ik was daarbij ook mega blij om weer naar huis te gaan om weer mijn vriendinnen & familie te zien. het is een bitterzoet gevoel. En ben ontzettend blij dat ik het heb kunnen doen.

Als je de kans hebt om naar het buitenland te gaan zeker doen!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken