Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Laboratoriumtechniek project OPENSEL – Erasmus+ -> Budapest & Malta

Laboratoriumtechniek project OPENSEL – Erasmus+ -> Budapest & Malta

Jana Janssen op 19/10/2021

In September 2019 zijn een aantal collega’s bij laboratoriumtechniek gestart met een innovatief en internationaal project genaamd: OPENSEL. Samen met partners in Boedapest en Malta ontwikkelen ze Massive Open Online Courses (MOOC’s) voor onze studenten. Het doel van dit project is om de kloof tussen het onderwijs en het werkveld een stukje kleiner te maken door verschillende sociaal-emotionele vaardigheden uit te diepen. Deze vaardigheden die ze leren tijdens deze MOOC’s komen goed van pas als onze studenten op zoek gaan naar een baan nadat ze hun opleiding hebben afgerond.

Onze partners van Malta College of Arts, Science and Technology ontwikkelen een MOOC over presentatievaardigheden. Naast het voorbereiden en het houden van een presentatie, wordt er ook aandacht besteed aan het voorbereiden van een sollicitatiegesprek.

Onze collega’s van laboratoriumtechniek ontwikkelen een MOOC over teamwork samen met studenten en docenten van de opleiding kunst, theater en media. KTM zal ons helpen met het maken van video’s die horen bij teamwork. Bij deze MOOC zullen onderwerpen zoals: het oplossen van een conflict, leiderschap en effectieve communicatie aan bod komen.

Onze partners van de Kèpes foundation en Óbuda University uit Budapest ontwikkelen een MOOC over stressmanagement. Onderwerpen zoals emoties, motivatie en denkpatronen worden hier uitgelicht.

In november 2019 is het ontwikkelteam van laboratoriumtechniek naar Boedapest gevlogen om daar de kick-off van het project bij te wonen. Er zullen nu nog twee bijeenkomsten van het project georganiseerd worden en daarom vliegen onze collega’s naar Malta in november. In 2022 organiseert Vista de bijeenkomst in Sittard om zo de laatste puntjes op de i te kunnen zetten.

Om het project af te sluiten zal er ten slotte nog een laatste bijeenkomst in Boedapest plaatsvinden in april 2022.

Met dit project proberen wij alle docenten, onderwijsassistenten, mentoren, coaches en studenten van vista te bereiken. Deze MOOC’s zijn voor iedereen gratis beschikbaar na mei 2022.

Via Vista internationalisering zullen wij jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen.

Team OPENSEL, laboratoriumtechniek.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken