Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Jobshadowing Dublin

Jobshadowing Dublin

Monique Deckers op 13/03/2023

Jobshadowing afdeling Haarverzorging Bezoek aan de scholen:

PeterMarkAcademie en Menspire Dublin

Nicole, Claudia en Monqiue

Heenreis:

Zondag middag vertrokken we gezamenlijk met 3 collegae naar Airport Eindhoven om vervolgens naar Dublin te vliegen. Het was een korte en rustige vlucht.

Cultuur Dublin:

Omdat het een feestdag was. Hebben we een roadtrip gemaakt.

We hebben een auto gehuurd en zijn de omgeving gaan verkennen. We zijn naar de Cliff van Moher gereden. Wat een prachtige natuur.

Ik moest links rijden. Dat was wel even wennen. Maar na 15 minuten ging dat al goed. De bewegwijzering is erg duidelijk en dat maakt het een stuk makkelijker.

Werkzaamheden en ervaringen

De dagen erna hebben we scholen bezocht. Petermark Academie en Menspire Dublin. Curriculum besproken het onderwijssysteem, maar ook hoe gaan ze om met verzuim, modellen meenemen.

Wat erg interessant was is dat studenten gaan werken in de salons. Contract krijgen en een basissalaris, naast het basissalaris een provisie. Dit werkt zo positief dat ze de drive hebben om meer te leren. Hierdoor hebben ze ook al een klantenkring opgebouwd. Hierdoor blijven veel studneten na de studie werken in de salons. Ze gaan 1 dag in de week naar de Academie.

Verblijf:

We hadden een hotel in het hartje van de stad. We hadden niet de luxe kamer geboekt en hierdoor viel de kamer een beetje tegen. De foto’s van de website kwamen niet overeen met onze kamers.

Dublin is een erg levendige stad, met veel pubs goede en betaalbare restaurants en een gezellig nachtleven.

Donderdag middag hebben we ingecheckt en zijn weer met de taxi teruggebracht naar de airport van Dublin. Vandaar uit vloog onze vlucht naar Airport Eindhoven.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken