Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Internship Gran Canaria

Internship Gran Canaria

Sabrina Hoving op 30/11/2023
  • Vertrek en aankomst

Op zaterdag 26 augustus 2023 vlogen mijn medestudent en ik vanuit Eindhoven Airport naar Las Palmas Airport. Onze vlucht vertrok om 12:50 naar Gran Canaria deze vlucht duurde ongeveer 4,5 uur en we kwamen aan om 16:25. Wij werden opgehaald door de taxi Angel en hij bracht ons naar Gloria Palace Amadores het hotel waar wij mochten stage lopen. Eenmaal in het hotel aangekomen werden wij ontzettend goed ontvangen, ook kregen we meteen een rondleiding van het hotel en werd onze slaap plek toegewezen.

  • Kennismaking met het bedrijf

Maandag 28 augustus hadden wij ons eerste werkdagje. We moesten om 10:00 aanwezig zijn in de spa e hebben als eerst een gesprek gehad met onze stagebegeleider Alejandro om het een en ander te bespreken met name hun regels, wat ze aanbieden, kleding voorschriften etc. Ook hebben wij die dag onze collega's ontmoet en zijn ook door hun heel goed opgevangen. We zijn samen met onze collega Jessica onze kleding gaan halen en konden daarna aan de slag met het ontdekken van de spa.

  • De werkzaamheden

Ze bieden allerlei verschillende behandelingen aan waaronder: Massage 25 min ( achterkant benen en rug ), Massage 50 min ( fullbody denk aan achterkant benen, rug, voorkant benen, armen, buik & gelaat ), massage 85 min ( is het zelfde als die van 50 min maar dan doe je de massage rustiger aan en neem je de tijd ), Fangotherapie ( Fangotherapie maakt je spieren soepel, zorgt voor een betere doorbloeding, werkt ontgiftend en verlicht o.a. chronische ontstekingen ), algotherapie ( bevorderd de stofwisseling en spijsvertering ). Ook moesten we 3x per dag de temperatuur van de zwembaden meten, water, fruit en snoepjes bijvullen bij het zwembad en sportschool. Ook moesten we 2x per week promoten voor de Thalasso ( spa ), zo kregen de gasten korting als ze gebruik wilden maken van de Thalasso.

  • Verblijf

Wij mochten verblijven in het hotel waar we ook stage liepen. Wij sliepen in een gang waar ook andere stagaires sliepen van andere afdelingen zoals animatie of receptie. We hadden beide een eigen slaapkamer maar hadden wel een gedeelde badkamer met elkaar, je kon van de ene kamer via de badkamer naar de andere kamer lopen.

Het hotel lag ongeveer 5 min van Puerto Rico af. Daar heb je ook een winkelcentrum genaamd Mogan Mall met leuke winkels die tot 22:00 open zijn. Ook kan je daar heerlijk eten en heb je leuke toeristenwinkeltjes. Daar heb je ook een strand waar je leuke activiteiten kan doen zoals: dolfijnen spotten, parasailen, jetski's huren etc.

  • Mijn ervaringen

Ik werkte 5 dagen per weer en had 2 dagen per week vrij. Het is een super leuke en bijzondere ervaring om dit mee te maken. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkelingen en je leert er zelfstandig te worden omdat je een aantal weken op 'jezelf' zit. Als er iets gebeurt dien je dit zelf op te lossen op een normale en respectvolle manier. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en heb ook echt enorm leuke mensen mogen leren kennen waar ik ook mee ben opgetrokken zo ontstaan er ook mooie vriendschappen.

  • De cultuur
  1. Eten

Er zijn regionaal grote verschillen te onderscheiden in de gastronomie: de Galicische keuken lijkt bijvoorbeeld totaal niet op de Catalaanse of Andalusische keuken. Opvallende kenmerken van de Spaanse eetcultuur zijn:

  • Twee keer warm eten per dag (rond 15.00 uur en rond 22.00 uur), meestal een voorgerecht én een hoofdgerecht.
  • Het drinken van wijn bij de warme maaltijd.
  • Gebruik van olijfolie voor zowel koude als warme gerechten.
  • Grote consumptie van vis, schelp- en schaaldieren in vergelijking met andere landen. Na Japanners zijn Spanjaarden de grootste visconsumenten ter wereld.
  • Het eten van zoetigheden als ontbijt (vrijwel nooit brood).

2. Groeten

Wij Nederlanders kussen elkaar natuurlijk drie keer op de wang, maar doe je dit in Spanje, dan hap je de derde keer naar lucht. Hier kussen ze elkaar twee keer op de wang, natuurlijk links en rechts. In Spanje kussen ze vaker dan dat ze handen schudden, dus kijk niet vreemd op als iemand enthousiast je hand negeert en voor de wang gaat zodra je wat vriendelijker met elkaar wordt. Hoewel Nederlandse mannen elkaar de hand schudden, doen ze hier in Spanje ook niet moeilijk over en begroeten vaders en zoon elkaar regelmatig met een kus op de wang

3. vloeken en hard praten

Als je het niet zo hebt op vloeken, dan is het soms maar beter als je geen Spaans verstaat. Hier zijn ze er namelijk dol op. Het is niet ongebruikelijk dat je op straat jong en oud hoort vloeken, of het zelfs op televisie voorbij hoort gaan. En nee, we gaan je geen voorbeelden geven over wat deze woorden zijn. Hiernaast hebben ze er geen problemen mee als de buurman hun hele gesprek hoort. Ze praten hard, zelfs aan de telefoon, en iedereen mag het horen.

  • Terug naar Nederland

Het einde van mijn stage was aangebroken. Ik vloog op 14 Oktober terug van Gran Canaria naar Eindhoven. Mijn ouders en mijn zus kwamen mij halen op het vliegveld wat was ik blij dat ik ze weer kon vasthouden want ik heb ze toch wel gemist na die weken. Ik kijk met trots terug op deze mooie periode en ik ben blij dat ik deze kans heb kunnen aannemen en ik ben dankbaar voor de mensen die ik heb mogen leren kennen daar. Het is een ervaring die ik nooit meer vergeet!!


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken