Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Internationale stage van David in Berlijn

Internationale stage van David in Berlijn

Jana Janssen op 04/09/2023
  • Vertrek en aankomst

Op 4 maart vertrok ik vol verwachting en opwinding naar Berlijn voor mijn stageperiode. Na 6 uur lang rijden in de auto samen met mijn moeder, arriveerde ik eindelijk in deze bruisende stad vol geschiedenis en cultuur.

  • Kennismaking met het bedrijf

Mijn stage vond plaats bij FSG, een marketing bureau. De eerste week was gereserveerd voor mijn kennismaking met het team en een rondleiding door de kantoren. Ik werd warm ontvangen door mijn collega's en kreeg een goed beeld van de bedrijfscultuur.

  • De werkzaamheden

Gedurende mijn stage kreeg ik de kans om betrokken te zijn bij diverse taken en projecten. Mijn takenpakket omvatte onder andere het zoeken van de geschikte influencers voor bepaalde merken. Ik had de mogelijkheid om samen te werken met ervaren professionals, wat mijn inzicht in het werkveld aanzienlijk vergrootte.

  • Verblijf

Mijn verblijf was geregeld door contacten van mijn vader. Het was een fijne plek om na een dag werken tot rust te komen en nieuwe energie op te doen.

  • Mijn ervaringen

Mijn stage-ervaring in Berlijn was ongetwijfeld een van de meest coole dingen die ik heb gedaan in de afgelopen tijd. Ik heb niet alleen veel geleerd over mijn vakgebied, maar ook over zelfstandigheid, culturele communicatie en het omgaan met uitdagingen. Ik heb mijn grenzen verlegd en ben uit mijn comfortzone gestapt, wat me heeft geholpen te groeien als persoon.

  • De cultuur

Berlijn heeft een unieke en levendige cultuur die een mix is van geschiedenis, kunst, technologie en diversiteit. Ik ben vaak bij de beroemde bezienswaardigheden geweest, zoals de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur en verschillende musea. De stad ademt vrijheid en creativiteit, wat een inspirerende omgeving bood voor zowel mijn werk als mijn vrije tijd.

  • Terug naar Nederland

Na een periode van 4 maanden keerde ik met een rugzak vol ervaringen, kennis en herinneringen terug naar Nederland. Mijn stage in Berlijn heeft mijn perspectief verbreed en heeft me geholpen om mijn carrièredoelen beter te definiëren. Ik ben dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen en kijk met positieve gevoelens terug op deze bijzondere ervaring.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken