Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Girona ETG x VISTA

Girona ETG x VISTA

Elisa van Oppen op 11/06/2024

Als student van het VISTA College kreeg ik de unieke kans om met vijf medestudenten naar Girona te reizen voor het City Marketing project. Ons doel was om verborgen pareltjes van de stad te ontdekken en deze plekken verwerken in een website voor potentiële toeristen. Verder hadden we ook onze eigen doelen zoals nieuwe cultuur leren kennen, samenwerken met mensen die we nooit eerder hebben ontmoet. Het waren twee intensieve maar onvergetelijke weken vol ontdekkingen, hard werken en vooral veel plezier.

We kwamen aan in Girona op 24 maart. Aina en Patchi zijn ons komen ophalen en hebben ons afgezet bij ons appartement, we kregen gelijk een warm welkom. Toen we er aankwamen zagen we overal smalle, kronkelende straatjes, historische gebouwen en een vriendelijke sfeer die verwelkomden ons. Ons verblijf was geregeld in een gezellig appartement in het hart van de stad, wat ons de perfecte uitvalsbasis gaf om Girona te verkennen.

Onze eerste taak was om de stad te verkennen en inspiratie op te doen. We wandelden door het oude centrum, bezochten de kathedraal van Girona en de kleurrijke huizen langs de rivier de Onyar. Elke hoek van de stad had iets bijzonders te bieden, van kleine boetiekjes tot gezellige cafés.

We kwamen op zondag aan en maandag zijn we naar de ETG-school gegaan. We kregen eerst een rondleiding bij de andere scholen van ETG, het technische deel waar motors gerepareerd en gemaakt worden en ook auto’s. Het was heel leuk om te zien en daarna zijn we naar het gebouw gegaan van marketing en communicatie.

We zijn de eerste week naar veel verschillende plekken gegaan. De tweede avond zijn we naar AC Hotel Bellavista gegaan, een prachtig uitzicht en leuk samen kunnen praten en elkaar leren kennen. We zijn naar meerdere stranden gegaan Cadaqués, Palemos en Llança. Ook zijn we bij de Fageda geweest, het is een groot bedrijf waar mensen met een beperking werken. Hier wordt yoghurt gemaakt, eis, melk en veel meer. We hebben koeien mogen aaien dat was echt heel leuk en we kregen een rondleiding.

Verder zijn we ook bij cami de ronda geweest, we hebben een wandelroute afgelegd en daarna zijn we naar het strand gegaan. Later op de dag zijn we naar een restaurant gegaan in de middag en vervolgens zijn we naar huis gegaan.we zijn naar veel verschillende restauranten gegaan voor de hidden gems. Mijn favorite was17820 pasta frensca. Al het eten dat je krijgt is vers. We zijn ook gaan padelen en veel gaan wandelen.

Met al onze verzamelde informatie begonnen we aan de opbouw van de website. We werkten op school, waar we toegang hadden tot wifi en rustige werkplekken. Iedereen had een specifieke rol; ik was verantwoordelijk voor de fotografie en het schrijven van de teksten, terwijl anderen zich richtten op webdesign, sociale media en het ontwikkelen van een marketingstrategie.

We probeerden een mix te maken van toeristische trekpleisters en verborgen pareltjes, met als doel een veelzijdig beeld van Girona te geven. Foto’s van de kathedraal, de rivier en de smalle straatjes combineerden we met verhalen over de minder bekende plekken die we hadden ontdekt.

Op de voorlaatste dag hadden we een presentatie gegeven aan de docenten van ETG em onze eigen docenten die aanwezig waren (meneer Vrancken en meneer Hahn). We kregen waardevolle feedback en veel complimenten voor ons werk

Onze laatste dag in Girona was een mix van afscheid nemen en reflecteren. We genoten nog een keer van de stad, maakten een laatste wandeling langs de rivier en aten ons afscheidsdiner in een lokaal restaurant. Helaas was ik wel ziek geworden de laatste 3 dagen doordat het in de avond flink afkoelde.

Deze twee weken waren een onvergetelijke ervaring. We leerden niet alleen veel over city marketing, maar ook over teamwork en het ontdekken van een stad door de ogen van een toerist en een local. Girona heeft een speciale plek in mijn hart, en ik hoop dat onze website hetzelfde effect zal hebben op toekomstige bezoekers.

Veel mooie herinneringen gemaakt en met nieuwe vaardigheden keerden we terug naar Nederland, klaar om onze ervaringen te delen en onze website verder te perfectioneren. Girona, bedankt voor alles!

Bedankt Erasmusbeurs voor de unieke kans en het waarmaken van het mooie project.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken