Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Excursie naar Denemarken

Excursie naar Denemarken

nevill jacobs op 25/11/2022

Nevill Jacobs

De reis naar Denemarken begon in de vroege ochtend van zondag 2 oktober. We zouden in een 25 personenbus gaan maar bij het vertrekpunt zagen we dat het een grote touringbus was. De reis van Heerlen naar het Deense dorpje Grenaa duurde ongeveer 12 uur. We hebben twee weken lang overnacht in een campus waar we 3 maaltijden per dag kregen. Bij aankomst hebben we allemaal de koffers uitgepakt en zijn we samen het dorp gaan verkennen. Al snel kwamen we er achter dat er een McDonald’s op loop afstand was waar we veel gebruik van hebben gemaakt. Ook waren er supermarkten op loopafstand waar we lekkere dingen hebben gehaald. In de avond zijn we met zijn alle bij elkaar gaan zitten en hebben we een gezellige avond gehad waarin we elkaar (beter) hebben leren kennen.

Tijdens onze excursie hebben we de Deense cultuur in de hospitality mogen ervaren. Zo hebben we verschillende hotels en restaurant bezocht. Ook hebben wij verschillende keren gekookt met Deense studenten. We hebben traditionele Deense gerechten gemaakt.

We verbleven 13 dagen waarin we ook gebruik mochten van de bus. De buschauffeur Peter bracht ons naar alle activiteiten die niet op loopafstand waren. Zelfs toen het avondeten op de campus echt niet te eten was bracht Peter ons naar de McDonald’s die op 10 minuten loopafstand was.

Buiten het koken om hebben we uitjes gehad naar de stad Aarhus. Hier kregen we een hele dag vrije tijd om te stad te gaan ontdekken en in de avond gingen we als groep samen eten bij de street food market. We zijn ook nog eens een dag terug gegaan naar Aarhus en hier hebben we conferentiezalen bezocht waar ze honderden mensen per dag voorzien van lunch. Daarna zijn we naar een Michelin sterrenzaak geweest genaamd Substans. Dit vond ik heel wonderbaarlijk aangezien het in een kantoorgebouw op 16 hoog was tussen de kantoren in. Het was een heel klein restaurant waar 30 pax konden dineren. Het meest fascinerende was dat de keuken nog geen 3 bij 3 meter was en de het een open keuken was midden in het restaurant. Hier hebben we een rondleiding gekregen en hebben veel vragen kunnen stellen.

In die 2 weken hebben we veel kunnen leren en veel kunnen opsteken van de Deense gastvrijheid en hun manier van doen. Ik ga zeker nog eens in Denemarken op vakantie omdat het zo bevallen is.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken