Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Eindstage Cargolux Wesley Rutten

Eindstage Cargolux Wesley Rutten

Wesley Rutten op 20/06/2024

Mijn naam is Wesley Rutten en voor mijn buitenlandse stage ben ik naar Cargolux International in Luxemburg geweest. Deze stage duurde van 8 Januari tot 14 Juni.

Aankomst in Luxemburg

Om kennis te kunnen maken met het land, ben ik op zaterdag 6 Januari vertrokken naar mijn woonadres net over de grens bij Luxemburg in Frankrijk. Ik doe deze stage samen met 3 klasgenoten Jacco, Finnley & Ryan. De zaterdag en zondag heb ik me vooral bezig gehouden met het inrichten van me kamer, dorpje leren kennen en het voorbereiden van mijn stage.

Kennismaking met Cargolux

Voor mijn eerste dag moesten Finnley & ik om 2 uur smiddag’s bij het bedrijf aanwezig zijn. Hier werden we vervolgens opgevangen om kleding te passen en kregen we een rondleiding en een introductie. De eerste indruk was meteen goed en het moment dat ik de Boeing 747 in de hangaar zag staan dacht ik hij is toch groter dan ik dacht! Ik werd na de rondleiding gekoppeld aan mijn Mentor waar ik de eerste maand mee mocht samen werken. Iedereen was erg vriendelijk en ik had erg veel zin om mijn stage te gaan beginnen.

Mijn werkzaamheden

Tijdens mijn stage deed ik onderhoud aan Boeing 747-400 en 747-8’s. Dit hield vooral in dat ik samen met mijn stagebegeleider praktische opdrachten verrichte aan deze vliegtuigen. Dit begon met bijvoorbeeld een opdracht aan een motor, maar het werd steeds uitdagender en uiteindelijk mocht ik overal aan mee werken en zat ik in de eerste week al in de cockpit mee te kijken met een Engine Run ( proefdraaien van een motor). Het leuke aan mijn stage was dat elke dag een verrassing was. Het was nooit voorspelbaar wat de volgende opdracht ging zijn.

Verblijf:

Tijdens mijn stage verbleef ik in de wijk Montenach, gelegen net over de grens van luxemburg in Frankrijk. deze wijk lag een beetje afgelegen waardoor je kon genieten van de rust en het was 35 min rijden naar stage. Ik woonde in een huis samen met Jacco Finnley & Ryan . Het huis was gemeubileerd en beviel erg goed. Ik heb ook wat vrije tijd door gebracht met me klasgenoten zoals bijvoorbeeld Luxemburg stad verkennen, samen wandelen of gamen.

Mijn ervaring

Over het algemeen was mijn stageperiode een hele fijne tijd. Ik heb erg veel geleerd over mijn opleiding, veel van de Luxemburgse cultuur kunnen zien, kunnen leren om op mezelf te wonen en mijn engels & duits flink kunnen verbeteren. Omdat dit mijn 4de en laatste jaar is op deze opleiding was dit mijn afstudeer stage. Ik heb uit eindelijk gekozen om niet bij Cargolux te gaan werken vanwege de afstand naar huis.

De cultuur

De Luxemburgse cultuur is niet erg anders dan de Nederlandse. Opvallende dingen waren dat het in Luxemburg heel erg normaal is om om 11:00 uur al warm te eten. Ook is de taal moeilijk te verstaan. Het is een soort mix tussen Duits en Frans, maar toch ook weer heel anders. Ik praatte eigenlijk elke dag duits of engels met mijn collega’s. Ik probeerde hun wat nederlandse woordjes te leren en andersom hun mij luxemburgse woordjes. Bij het bedrijf werkte ook een heleboel mensen van andere culture zoals: Italië, Roemenië, Frankrijk, Duitsland, portugal en nog meer landen. Het bedrijf vereist een hoog niveau engels. Hierdoor was het erg makkelijk om te communiceren met iedereen en heb ik erg veel geleerd over verschillende culturen.

De terugreis

Na mijn laatste stage dag ,heb ik iedereen bedankt op stage voor de leuke tijd en ben ik met de auto weer terug gereden naar Nederland. Ik was erg blij om weer in Nederland te zijn en iedereen weer te kunnen zien. De rit duurde ongeveer drie uur.

Terug In Nederland

Het is erg fijn om weer terug te zijn in Nederland. Ik kan mijn vrienden weer zien, me hobby’s weer doen en mijn oude leven weer oppakken. Ik kijk terug op stage met een goed gevoel en ben blij dat ik de ervaring heb mogen meemaken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken