Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Duitsland stage 2024

Duitsland stage 2024

Vincent Dinjens op 17/06/2024

Mijn Stage-ervaring bij VanSprint in Darmstadt, Duitsland

De afgelopen vier maanden heb ik stage gelopen bij VanSprint, een bedrijf dat elektrische fietsen verkoopt, in Darmstadt, Duitsland. Het was een geweldige tijd waarin ik veel heb geleerd.

Vertrek en Aankomst

Darmstadt, bekend als de "Wissenschaftsstadt", leek een perfecte plek voor mijn stage, en ook omdat het nog maar de enige mogelijke optie was. Na aankomst moest ik wennen aan mijn nieuwe omgeving, maar mijn vriendelijke collega's en de lokale bevolking hielpen me snel op mijn gemak te voelen.

Kennismaking met het Bedrijf

Bij VanSprint werd ik hartelijk ontvangen door mijn nieuwe collega's, en gelukkig was er nog een andere Nederlandse stagiaire waardoor de communicatie een stuk gemakkelijker ging, in plaats van alleen Duits en Engels spreken.

De Werkzaamheden

Mijn taken bij VanSprint waren gevarieerd en uitdagend. Ik hielp mee met marketingcampagnes, voerde sales uit en verbeterde de klantenservice. Deze verschillende werkzaamheden gaven me een goed beeld van hoe het bedrijf werkt en hielpen me mijn vaardigheden te ontwikkelen.

Verblijf

Het wonen in Darmstadt was een leuke ervaring. Ik vond snel een fijne plek om te wonen en raakte gewend aan het lokale leven. Het openbaar vervoer was goed geregeld en maakte het makkelijk om de stad en omgeving te verkennen. Het leek eerst een saaie stad, maar naderhand kwam ik er wel achter dat het toch wel geschikt was voor jongeren, aangezien de stad altijd levendig is, en er altijd wel iets te doen valt.

Bovendien was het samenwonen met twee huisgenoten ook verassend leuk, ik woonde namelijk samen met twee dames die erg vriendelijk waren, en waarmee ik dus ook goed overweg kon.

Mijn Ervaringen

De stage bij VanSprint was erg leerzaam. Samenwerken met ervaren collega's gaf me waardevolle inzichten in de technische en commerciƫle kanten van elektrische fietsen. Deze ervaring heeft mijn vaardigheden sterk verbeterd.

Buiten dat heb ik veel mensen leren kennen, waardoor mijn algemene mening over Duitsers flink is veranderd, omdat ik erachter ben gekomen dat sommige Duitsers wel aardig kunnen zijn.

De Cultuur

Naast het werk had ik ook de kans om de Duitse cultuur te ontdekken. Ik bezocht lokale festivals, proefde traditionele gerechten zoals bratwurst en pretzels, en bezocht historische plekken. Deze culturele ervaringen maakten mijn verblijf nog mooier.

Terug naar Nederland

Terugkijkend op mijn stageperiode realiseer ik me hoeveel ik heb geleerd en gegroeid. De ervaring bij VanSprint heeft niet alleen mijn professionele vaardigheden verbeterd, maar me ook persoonlijk verrijkt. Ik heb geleerd om zelfstandig te werken, culturele verschillen te waarderen en flexibel te zijn. Voor iedereen die de kans krijgt om stage te lopen in het buitenland, kan ik het zeker aanraden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken