Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Dubin

Dubin

Claudia Leurs op 13/03/2023

Blog Duplin

5-2-2023 – 9-2-2023

5-2-2023 Aangekomen in Dublin. De reis is goed gegaan. In Dublin een taxi genomen naar het hotel. We waren verbaast en schrokken, wat voor een hotel hadden we gekozen? Het leek wel heel oud, vies en … dit is niet wat we geboekt hadden. Binnengekomen hebben we de receptioniste gevraagd of we eerst de kamers mochten bekijken. Mooi was het niet maar gelukkig wel netjes. We besloten te blijven.

S'avonds zijn we met Casper gaan eten. Hebben we alles doorgesproken en op tijd naar bed gegaan. Casper gaat morgen beginnen met zijn stage. Hij heeft last van zijn rug maar hij gaat het proberen.

6-2-2023 Vandaag zijn we naar the Cliffs of Moher gereden. We wilden ontdekken of dit ook leuk is voor de studenten. Het is heel mooi maar niet om met studenten te doen. Vanuit Dublin is het 3,5 uur met de auto. Onderweg is niet veel te zien en al helemaal niets te doen. Het was een vermoeiende dag. Casper gesproken en hij geeft aan heel veel pijn te hebben. We hebben hem geadviseerd te vragen of hij halve dagen naar de stage kan. Wellicht kan hij dan in de middag uitrusten.

7-3-2023 Een innoverende dag gehad. We zijn begonnen met een ontbijtje en toen verschillende scholen bezocht. We hadden geen afspraken maar wilde graag ons gezicht laten zien, ons verhaal vertellen en kijken of er mogelijkheden waren voor samenwerkingen. De eerste school, 'Peter Mark' was geweldig. Wat een mooie school en wat een lieve mensen. Er hing een fijne energie, iedereen wilde ons te woord staan en de creative director gaat ons nog bellen om te kijken of we nog iets voor elkaar kunnen betekenen. Het is een private school maar je weet maar nooit.

De tweede school, 'Robert Chambers' was ook leuk. Minder dan de eerste maar deze leken wel meer open te staan voor samenwerkingen. Ze hadden vaker studenten uit andere landen.

De derde school, Galligan College of Beauty, was dicht. Monique had hier al vaker contact mee gezocht maar ze reageerde niet. Het zag er allemaal ook een beetje minder goed uit. Verder hebben we door de stad gelopen en gekeken naar salons voor eventuele stageplekken. Veel mooie salons zijn er niet. Er zijn veel barbers. Een barber in de wijk Temple Bar hebben we genoteerd en indien er interesse is kunnen we hiermee contact opnemen. Het was een fijne dag.

Casper heeft het vandaag weer geprobeerd. Het was erg zwaar. Hij heeft extreem veel pijn aan zijn rug. Hij heeft besloten naar huis te gaan. Morgen vliegt hij terug naar Nederland. Hij heeft met Glen van Menspire overlegd en hij mag de Academy verzetten.

8-3-2023 Mega interessante dag gehad. We zijn naar de salons van Menspire en naar de Academy geweest. Bij de Academy hebben we met Patrick gesproken. Hij heeft uitgelegd hoe de Academy werkt. Ze hebben een trainingsprogramma van 12 weken. 6 weken voor de beginnerscursus en dan stroom je door naar de advance cursus. De meeste cursisten worden in de eigen salons geplaatst en kunnen zich van junior stylist opwerken naar .... hoever ze willen. Later op de ochtend afgesproken met Glen. Hij is de director van de Academy en de 5 salons in Dublin. 27 jaar en al zo succesvol. Een geweldige jongen en een hele fijne energie. Hij heeft veel verteld over zijn manier van werken en over de trainingen. We hebben het ook uitvoerig gehad over de mogelijkheden voor onze studenten. Ze gaan een aantal dingen op papier zetten en dan hebben we volgende week een online meeting. Het was heel erg inspirerend, een mooie vruchtbare dag.

9-2-2023 De laatste dag, we vliegen om 15.00 uur. We hebben eerst ingecheckt. Dat ging nog niet zo makkelijk. Gelukkig was het de reddende engel ‘Monique’ die rustig bleef, 5 keer telefonisch contact gehad heeft met de aanbieder en uiteindelijk alles in orde gemaakt heeft. Fijn om iemand bij je te hebben met ervaring 😊.

Om 11.00 zijn we een klein hapje gaan eten. We hebben nog even door de stad gelopen en hebben Saint Patrick;s Cathedral bezocht. Het is een hele mooie kathedraal met een rijke geschiedenis. Erg leuk om te zien en de verhalen te horen. Wat ik het meest bijzonder vond: ‘Het is de kathedraal waar de meeste mensen in en om begraven liggen. Het zijn er 700, ze liggen begraven in de muren, de grond en zelfs onder het altaar’. Ik heb dat nog nooit gehoord.

Om 15.00 uur terug naar de luchthaven en terug naar Nederland.

Het was een hele leuke, mooie, gezellige maar vooral vruchtbare reis. We hebben onze doelstellingen behaald.

We hebben voor het team een presentatie gemaakt die we gaan delen zodat het hele team kan profiteren van onze ervaringen en opgedane kennis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken