Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Denemarken reis 2022

Denemarken reis 2022

louis soeren op 25/11/2022

Denemarken 2022

We moesten verzamelen bij vista college in Heerlen

Vervolgens een reis te hebben van 12 ongeveer we zijn in München gewisseld van buschauffeur dat was peter de buschauffeur die kwam in de plaats van de eerste buschauffeur

Een geweldige man deed lekker mee met de groep. We zijn aangekomen bij Viden Djurs de campus waar we verbleven. Het was een knus plekje dat wij hadden 2 bedden fijne douche we hebben een extra bed geplaats in verband met nog iemand die alleen sliep onze eerste activiteit was naar de school gaan we hebben daar rond gekeken paar vragen gekregen over Denemarken over de inwoners en hoeveel kilometer groot het land is rondleiding gehad door de school met de studenten kennis gemaakt van de Deense school we zijn naar het strand geweest met de groep en het stadje in geweest. We zijn naar de schoolgegaan en hebben we gekookt een typisch kerst diner moeten maken met eigen gemaakte jam pork belly getrancheerd met grof zout een mooie saus samen met een dessert dat was rijstenpap met cranberry jam

Het avond eten bij viden djurs was wat minder alles was droog of heel zout best jammer.

We zijn naar 2 hotels gegaan die naast elkaar lagen de een was heel erg modern de anderen iets ouderwetser maar allebei toch heel interessant de een was meer bezig met zaken mensen en het anderen hotel was meer bezig met normalen gasten. Allebei heel erg deens ingericht ik had het iets groter verwacht maar het had 200 kamers maar van buiten zag het er groter uit.

Zijn in de morgen naar een klif gegaan best bekende klif in Grenaa.

Met de bus om een paar fotos te maken en als klein uitstapje zijn erna naar Århus gegaan om daar naar een food company te gaan en te leren wat zei doen met het milieu en daar van leren veganistisch eten gegeten en weten waarom dat beter is dan gerechten met vlees erin. Het is mij opgevallen dat denen heel erg bezig zijn met milieu bewust heel veel mensen zijn veganistisch. En wij Nederlanders niet echt. Zijn ook weer naar Århus geweest om naar 3 sterrenzaken te gaan heel interessant zeker voor een student als ik die heel graag die kant op wilt van de horeca . hebben veel van elkaar geleerd wij doen het heel erg anders wij zijn iets gestructureerde dan de Denen wij zijn formeler bezig maar overal heel erg leuk om ook stage te lopen heb een business kaartje voor het geval ik daar zou willen stage lopen.

We zijn terug op de campus zijn weer gaan avond eten en toen met z’n allen gaan voetballen hebben daarna ons opgefrist en zijn met z’n alle buiten gaan zitten muziek opgezet samen met anderen Denen van daar die wij niet konden maar dat maakt niet uit konden het goed vinden met zijn alle hebben bijna elke avond film gekeken met de groep zelfs een keer gaan zwemmen en wilde naar de sportschool maar we waren te moe moesten elke dag rond 6 uur op om om 7:00 aan het ontbijt te zitten. Heb er van genoten om dit met deze groep te mogen doen dit was allemaal niet mogelijk zonder Erasmus beurs alles was tip top geregeld perfecte bus. De bus company was ook uitstekend alleen miste we usb aansluitingen om dingen op te laden. Meneer Fieten onze toezicht samen met mevrouw ver Beek hebben ook alles zo geweldig mogelijk gemaakt en dat is ze zeker gelukt ik zou dit echt aan iedereen aanraden. De terug reis was ook uitstekend hebben alleen maar geslapen of en toe stoppen voor de toiletten of omdat peter moest stoppen volgens de tijd. Zijn terug in Nederlands en hebben het goed afgesloten met zijn alle. dit was het einde van mijn blog.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken