Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Denemarken 2025

Denemarken 2025

Joanna Ooi op 23/05/2025

Blog Denemarken

Joanna Ooi

  • april maandag zijn we eerst naar de Deense school gegaan in Grena om de Deense studenten te ontmoeten. Eerst hebben we een rondleiding van miss Brigitte gehad wie ze was en wat ze op die school doen kwa lessen. Ze liet de keuken zien en het moestuintje zien. Daarnaast zijn we naar Andersen winery gegaan om verschillende soorten wijnen te proeven. Hoeveel prikte in de wijnen zaten en hoelang je ze moet laten rusten voordat je verder verpakt/verkoopt. Daarna zijn we naar een soort strand/zee gegaan om mosselen en oesters en andere kruiden te vangen Daar kregen we ook uitleg van Lisbeth Damkjaer Christensen.
  • april zijn wij weer met de Deense studenten onderweg naar een stad Aarhus naar een van de grote ziekenhuis geweest. We hebben eerst een powerpoint en uitleg over de keuken gekregen en menukaart. Daarnaast kregen we een rondleiding in het gebouw en proeverij wat ze allemaal maakte. Je had ook delen zoals bakkerij, vleeskant, groentekant, warmekant. Daarna gingen we naar een foodmall toe in Aarhus. Kregen we ook een rondleiding van de directeur over verschillende culturen over eten en wat ze deden dit jaar.
  • april gingen we heel vroeg opstaan om naar Munkebjerg hotel te gaan. We bezochten 3 restaurant van Munkebjerg dat zijn: Three top, The jackpot en de Panorama restaurant. Het was niet normaal groot en met hoeveel mensen ze werkte. Ze hadden een vleesruimte waar alle dieren worden geslacht en ze hadden ook een brood/dessert afdeling waar ze zelf dessert en brood maakte. Daarna gingen we Michelin restaurant genaamd Fjordenhus bezoeken. Het was een gebouw wat stond in de zee. We kregen een rondleiding en wat uitleg over het gebouw en over het menu en het instelling van het gebouw van binnen. Ze waren 3 dagen in de week open en toevallig op 9 april zijn ze gesloten om te preparen van mice en place. Daarna zijn we terug gegaan naar Grena.
  • april zijn we met de Deense studenten gaan koken in hun praktijk lokaal. We hadden 7 teams dacht ik? Ik zat bij de creatieve kruiden met een paar klasgenoten van me en 2 Deense student. Het was een moeilijk onderwerp want we wisten niet eerst hoe en waar we ze voor kunnen gebruiken uiteindelijk hebben we aardappels in de oven gedaan met knoflookboter en rozemarijn en paprikapoeder en als een sausje cremé fraiche met honing, citroen en beetje paprikapoeder. Daarnaast hebben Deense student wortel, ui en nog andere groente gebruikt om een salade te maken met mayonaise. De andere studenten hebben bijv: Tortelini gemaakt, mosselen, oesters met kaas, Rijsdessert van de Denen enzovoort. Het was allemaal wel goed gegaan vind ik. Het was een lange dag!! We ging met z’n alle om 12 uur lunchen wat we hadden gemaakt en we gingen om 13:15 afwassen schrobben schoonmaken en het was heel veel maar we waren wel op tijd klaar dus toen zijn we terug gegaan naar de campus.
  • april was onze laatste dag in Denemarken. We hadden een laatste praktijkles met de Denen. Het opdracht was dat we ons eigen Limburgse gerechten gingen maken. Het bestond uit Zuurvlees, Poffertjes ,Tompouce. We hadden 3 groepen gemaakt met wat Deense studenten ik stond bij de partie van poffertjes het was niet echt veel te doen want we waren best snel klaar. Ik kwam erachter ze hebben ook niet een bepaalde pauze want ze zeiden we nemen gewoon pauze wanneer ze willen. Ze hebben ook hun eigen regels zoals als je met meer dan 12 studenten in de keuken staat mag je geen verse eieren gebruiken. Ik heb hieronder een paar foto´s maar niet veel.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken