Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
De stage van Nina in Malaga

De stage van Nina in Malaga

Jana Janssen op 20/12/2023

Malaga experience 2023

Bienvenido a Malaga

Mijn reis begon samen met Sienna (klasgenoot) op 28 augustus, wij keken hier al maanden naar uit en hadden er dus ook echt zin in!

We vlogen samen naar Malaga maar daar scheidde onze wegen. Sienna vertrok naar Marbella.

Maar de beste keuze die ik ooit had kunnen maken was toch echt dat ik voor Malaga had gekozen , want wauw wat een geweldige en levendige stad is dit.

Ik werd op het vliegveld opgehaald door de beste vriend van mijn vader hij woont ook in Malaga dus dat is ook altijd al een fijn gevoel en ik heb hem ook een paar keer nog in deze 4 maanden gezien.

Aangekomen bij mijn appartement en ook dit was gelijk top, hele fijne kamer met 2 balkons en midden in het centrum. Dus wanneer ik mijn deur uitliep was er al gelijk een gezellige sfeer om mij heen.

Ik deelde het appartement met 3 andere. Ik kon het ook met hun vinden dus dat was mooi.

29 augustus ging ik al gelijk kennis maken met mijn nieuwe stageplek, fijne ontmoeting en prima werkplek. Ik reisde iedere dag met de bus een halfuur lang naar mijn stageplek. In Spanje is het openbaar vervoer heel erg goedkoop.

Heel september ging ik nog na werk gelijk door naar het strand om lekker te ontspannen en om mijn zomerkleurtje te behouden ;). Ook heb ik mij gelijk ingeschreven bij een sportschool hier zodat ik wel mijn eigen routine kon behouden met sporten.

Al heel erg gauw voelde ik mij thuis in Malaga en geen moment van heimwee naar Nederland gehad. Mijn broers en schoonzussen kwamen al snel op bezoek namelijk al eind september en dat was heel leuk we zijn een paar keer naar Marbella geweest en nog naar beach clubs kunnen gaan want het was hier nog volop zomer.

Tussendoor is Sienna een paar keer naar Malaga gekomen want na september is er echt niks meer te beleven in Marbella, en in Malaga blijft het het hele jaar door leven :).

Ik heb veel leuke dingen kunnen doen met Malaga South Experience (MSE, dit is een organisatie die allemaal leuke trips regelt voor Erasmus studenten)

Met hun ben ik naar ; Caminito del rey , Lissabon , Gibraltar en Sevilla geweest.

Helaas had ik wel slecht weer bij Caminito del rey en in Lissabon want anders was het nog veel leuker en mooier! Maar Sevilla is ook zeker een aanrader om naar toe te gaan.

Vrienden vanuit Nederland zijn mij nog komen bezoeken voor 3 dagen zonder dat ik het wist stonden ze voor mijn appartement, heel lief en gezellig.

En zo komen we aan in November het weer begint af te koelen s’avonds en s’ochtends maar de zon bleef schijnen en blijer kun je mij niet maken in November! Ook kwamen mijn ouders 9 november langs en kon ik hun persoonlijke gids zijn en heb ik hun heel Malaga kunnen laten zien. Een aanrader om heen te gaan is de historische Jardin Botánico, hele mooie tuin kun je echt een paar uur rondlopen. Ik heb het heel fijn gehad met mijn ouders.

Maar even verder over mijn stageplek, ik liep stage bij Saleswise een callcenter bedrijf. Ik deed hier voornamelijk marktonderzoeken en advertenties maken om leads te genereren. Ook kreeg ik veel tijd om aan mijn school opdrachten te werken.

Ik merkte al de eerste week dat dit echt niks voor mij was, het is een kantoor baan en je zit de hele dag achter de computer.

De stage was prima voor 4 maanden, maar zeker niet mijn toekomstige baan.

Maar dat is niet erg, want daarvoor is een stage ; om te kijken wat bij je past of niet.

Ik had aardige collega’s maar het waren alleen maar mannen.

Er liepen ook nog 2 andere jongens stage bij Saleswise waarvan 1 jongen een huisgenoot van mij was dus dat was wel toevallig, we konden het ook goed vinden met elkaar.

Ik heb een hele goeie tijd gehad in Malaga, want wat hou ik van de stad.

Mijn zelfstandigheid is ook weer enorm gegroeid als je 4 maanden lang zelf gaat koken, wassen , poetsen en echt leren met geld om te gaan. Maar dat vind ik juist heel erg fijn om te groeien in je zelfontwikkeling.

Zuid Spanje (Andalusië) staat om zijn lekkere tapas bekend, hier vind je dus ook overal gezellige plekjes om dit te eten door het hele centrum. Op zondag zijn alle Spaanse ketens gesloten dit is omdat ze katholieks zijn en veel mensen nog naar de kerk gaan op zondag.

Ook zijn op zondag veel openbare plekken zoals musea’s en het Alcazaba kasteel gratis te bezoeken.

Toen was het alweer december, nog maar 3 weken te gaan.

Dit jaar stond Malaga erom bekend om de mooiste kerstversiering van Spanje!! En welverdiend want de stad was prachtig versierd met lichtjes. Ik was wel totaal niet in de kerstsfeer vanwege het zonnige weer die we nog steeds hadden.

23 december is de dag dat ik terug vlieg naar Brussel hier komen mijn broers mij ophalen. Ik heb heel erg veel zin om mijn hele familie weer te kunnen zien tijdens de feestdagen.

4 maanden in Malaga was perfect, get hoefde niet langer maar ook zeker niet korter!

Ik heb erg genoten van mijn tijd hier en ik raad ook iedereen aan om deze stad te bezoeken of om hier stage te gaan lopen. Ik zal hier ook zeker in de toekomst nog terug komen maar eerst nog veel andere mooie reizen maken.

Dankbaar dat ik deze mooie ervaring heb kunnen meemaken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken