Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
De stage van Febe in Salzburg

De stage van Febe in Salzburg

Jana Janssen op 29/11/2023

Een stage kan soms niet lopen zoals gedacht van te voren. Heel erg jammer voor Febe. Hopelijk kunnen anderen toch leren van haar ervaringen. We vinden het knap hoe Febe toch voor haarzelf is opgekomen! - Bureau Internationalisering


Mijn avontuur begon op maandag 28 augustus 2023. Ik vertrok om 14:15 naar Salzburg. Hier werd ik vervolgens opgehaald door mijn nieuwe stage begeleider en moesten we nog een uurtje rijden naar mijn 'thuis plek' voor de komende 4 maanden. Tijdens de rit hebben we veel geklets over hoe ik alles voor me zag en of ik al vaker in Oostenrijk was geweest. Ik kwam er al snel achter dat we dezelfde passie hadden; wintersport. Dit was ook een van de redenen waarom ik voor Oostenrijk had gekozen. De cultuur tussen Oostenrijk en Nederland scheelt eigenlijk ook bijna niks. Ieder land heeft zijn eigen specialiteiten. Ik zal natuurlijk niet snel een stamppot krijgen in Oostenrijk, maar buiten dat verschilt het amper.

Na een uurtje rijden kwamen we in het dorp Wolfgang am See aan. Hier zou ik gaan wonen. Vanuit mijn stage bedrijf hadden ze een verblijf plek voor alle stagiaires geregeld. Wij noemden het 'The greenhouse', omdat het natuurlijk groen van de buitenkant was. Dit was vroeger een hotel maar heeft mijn stage bedrijf 5 jaar geleden over gekocht om dit te gebruiken voor stagiaires en werknemers. Je kreeg een standaard hotel kamer met een badkamer. Beneden had je een gezamenlijke keuken maar die werd niet veel gebruikt. Iedereen at op werk.

Nadat hij mij, mijn verblijf plek heeft laten zien zijn we doorgereden naar mijn stage plek. Dit was ongeveer 20/25 min lopen vanuit mijn verblijf. Hier heb ik een korte rondleiding gekregen. Het was mega groot en had maar liefst 16 verdiepingen. Vroeger was het een kasteel. Alles zag er super mooi en netjes uit en iedereen was netjes in de geschikte kleding voorschrift. Zoals eerder al gezegd hebben ze mij een korte rondleiding gegeven op de belangrijkste verdiepingen waar ik het meeste zou komen.

Daarna hebben ze me weer terug bij 'The Greenhouse' afgezet en kon ik mijn koffers rustig gaan uitpakken. Ik ben 's avonds nog even het dorp in gelopen voor wat te eten maar de dag ging al snel voorbij.

Mijn eerste dag was prima. Ik moest om 10:00 uur beginnen. Deze dag draaide vooral erom, om nieuwe mensen te ontmoeten en de omgeving te leren kennen. Ik ging natuurlijk voor evenementen organisatie en omdat zij dagelijks verschillende grote evenementen hadden leek mij dit de perfecte stage plek. Niets is wat het bleek helaas. Mijn ervaring daar was niet heel prettig. Ik werd ingezet als 'goedkope hulp kracht'. Het enige wat ik moest doen was het ontbijt buffet klaar zetten om 06:00 uur 's ochtends, bestek polieren en servetten vouwen. Buiten dit moest ik ook met een dienblad rondlopen en vieze borden en glazen weghalen. Dit is praktisch gewoon een horeca opleiding maar heeft absoluut niks met de organisatie van evenementen te maken. Ik ben meerdere keren het gesprek aangegaan met mijn stagebegeleiders en verschillende managers. Ging deze situatie nog veranderen? Mocht ik nog wat anders gaan doen en echt met mijn opleiding bezig zijn. Maar helaas was dit niet het geval. Mijn stage zou op deze manier voor 4 maanden uit gaan zien. Ze wilden me 3 weken achter de receptie zetten om daar eens te kijken, maar verder dan dit kwam het niet.

Na lang nadenken en praten met mijn familie heb ik toch de keuze gemaakt om naar huis te gaan. Maandag 25 september was de dag dat ik weer terug naar huis ging. Sindsdien gaat het een stuk beter met mij, mentaal en vooral stage gericht. Ik mag eindelijk iets doen wat ik leuk vind en kan genoeg uren maken.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken