Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
De reis naar Denemarken 2022

De reis naar Denemarken 2022

Peter Schroeder op 25/11/2022

De reis naar Denemarken begon in de vroege ochtend op zondag 2 oktober in een grote tour bus die de hele reis samen met de chauffeur erbij was. De reis van Heerlen naar het Deense dorpje Grenaa duurde ongeveer 12 uur.

We hebben twee weken lang mogen overnachten in een campus waar ook ander Deense studenten verbleven en waar we 2 tot 3 maaltijden per dag kregen. Bij aankomst hebben we allemaal een kamergenootje gevonden en de koffers uitgepakt en zijn we samen het dorp gaan verkennen. Er waren gelukkig veel dingen aanwezig zoals supermarkten op loopafstand waar we lekkere dingen hebben gehaald. In de avond zijn we met zijn alle bij elkaar gaan zitten en hebben we een gezellige avond gehad waarin we elkaar (beter) hebben leren kennen. Het was voor iedereen een groep die bestond uit vreemden maar uiteindelijk is iedereen als vrienden terug naar huis gegaan.

Tijdens onze excursie hebben we de Deense cultuur in de hospitality mogen ervaren. Zo hebben we verschillende hotels en restaurant bezocht in Grenaa zelf maar ook in de tweede grootste stad van Denemarken: Aarhus. Ook hebben wij verschillende keren gekookt met Deense studenten zoals een typisch Deens kerst diner of Deense poffertjes. Dit was super leuk om te doen. Je beoefende om goed samen te werken met anderen en je merkte ook vooruitgang in de engelse taal welke we bijna hele dagen spraken. Ook hebben richting het einde van de reis een nederlands ontbijt voor ze gekookt wat ook erg in de smaak viel bij de meesten.

We verbleven 13 dagen waarin we ook gebruik mochten van de bus. De buschauffeur Peter bracht ons naar alle activiteiten die niet op loopafstand waren. Ook is Peter mee geweest bij de meeste activiteiten om zelf ook wat van de reis mee te maken en plezier te hebben.

Buiten het koken om hebben we meerdere uitjes gehad naar de stad Aarhus. Hier kregen we een hele dag vrije tijd om te stad te gaan ontdekken en in de avond gingen we als groep samen eten bij de street food market, dit was binnen een gebouw en er was een hele looproute uitgewerkt waar je langs allemaal kraampjes loopt voor eten en drinken. Ook hebben we conferentiezalen bezocht waar ze honderden mensen per dag voorzien van lunch. Daarna zijn we naar een Michelin sterrenzaak geweest genaamd Substans. Dit vond ik heel wonderbaarlijk aangezien het in een kantoorgebouw op 16 hoog was tussen de kantoren in. Het was een heel klein restaurant waar 30 pax konden dineren. Het meest fascinerende was dat de keuken nog geen 3 bij 3 meter was en het een open keuken was midden in het restaurant. Hier hebben we een rondleiding gekregen en hebben veel vragen kunnen stellen en er was zelfs een mogelijkheid om er stage te lopen wat mij erg interessant lijkt.

In die 2 weken hebben we veel kunnen leren en veel kunnen opsteken van de Deense gastvrijheid en hun manier van ‘leven’. Mocht ik mijn stage niet kunnen lopen in Denemarken zou ik 100% zeker nog eens terug willen omdat het voor iedereen goed is bevallen. Voor zover ik Denemarken heb gezien is het echt een aanrader want het is een prachtig land om zeker een keer gezien te hebben. Tijdens de terugreis was iedereen uitgeput van het drukke programma en zijn we slapend terug gearriveerd in Nederland waar we werden verwelkomd door alle ouders van de leerlingen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken