Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Dag 4 - Valencia

Dag 4 - Valencia

Eva Wagemans op 31/05/2023

Op dag vier kregen we meer informatie over de manier van lesgeven en de onderwijsvisie van IES Henri Matisse. David nam ons mee naar een van zijn leslokalen, waar we toch weer schrokken van de ouderwetse beamer in vergelijking tot onze digitale borden. De klaslokalen zijn uitgerust met ramen, welke weer afgeplakt zijn tegen de hitte van de zon. Een airco in sommige delen van het gebouw kan dan nog verkoeling bieden.

Het onderwijs op deze school lijkt enigszins op het onderwijs dat we bieden bij VISTA. Authentieke projecten waaraan studenten moeten werken. Een oplossing zoeken voor complexe problemen en dat allemaal in groepsverband. Ook hier staat communicatie in de samenwerking centraal en studenten beoordelen het volledige groepje om hoe dit proces is gegaan. Voorbeelden werden getoond en David gaf ook aan dat er ook bij hen projecten wel eens mislukken. Uiteindelijk zou het een mooie samenwerking kunnen zijn als we projecten in het Engels schrijven en deze met elkaar kunnen delen. Maar dat is iets om later uit te zoeken, want na ons ICT-bezoek mogen we meteen door naar de nagemaakte opname van een nieuwsuitzending. De studenten, die we bij ons kunnen plaatsen bij KTM of MCE, maakten een volledige nieuwsuitzending. Van de presenatoren, de belichting, camera en muziek en de editing, overal was iemand mee bezig. Het is misschien niet meteen ons vakgebied, maar het was fascinerend om mee te maken en de adrenaline was, vooral in de controle room, voelbaar.

David en Teresa hebben ons verrast en geïnspireerd en voordat we IES Henri Matisse verlieten had David nog een restaurant en boottocht voor ons gereserveerd. We konden dus meteen doorrijden naar El Palmar voor heerlijke Paella en een bijpassend wijntje. El Palmar (Albufera) mag je zeker niet verlaten zonder een boottocht langs de authentieke huisjes en de rijstvelden.

De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje langs de kust en op tijd lag iedereen weer veilig in zijn/haar bed. De reis zit erop. Op vrijdagochtend moesten we om 06:00u alweer klaarstaan om richting het vliegveld te gaan.

Het was een inspirerende, drukke reis, waar de nodige gedachtes zeker nog omgezet gaan worden in acties zodra we hebben genoten van de meivakantie. We bedanken Erasmus+ en team Internationalisering om ons aan te zetten tot actie voor deze studiereis. We hebben er enorm van genoten en veel van geleerd!

Mark, John, Johan, Joan, Ivo, Lennert, Dieter en Eva

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken