Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Dag 1 bij het International Center of Photography (ICP) in New York: Een Duik in Inspiratie

Dag 1 bij het International Center of Photography (ICP) in New York: Een Duik in Inspiratie

Mick Janssen op 23/04/2024

Vandaag was meteen een dag vol ontdekkingen en inspiratie bij het ICP in New York. Het ICP is uniek omdat het vanaf het begin zowel een museum als een onderwijsinstelling is geweest. Wat meteen opviel, was dat het ICP opereert zonder structurele financiering en afhankelijk is van filantropen en donaties. Deze onafhankelijkheid heeft het ICP in staat gesteld om een culturele non-profit te zijn, waarbij het zich richt op het uitdagen van conventies en het doorbreken van de traditionele rol van musea als elitaire instellingen.

Een van de grootste uitdagingen waar wij voor staan, is het ontwikkelen van onze rol als centrum, waar educatie en museumactiviteiten samenkomen. Het ICP heeft laten zien dat dit een continu proces is, waarbij actieve inspanningen nodig zijn om de beide componenten steeds beter te laten samenwerken.

Een belangrijke les die we hebben geleerd, is dat het van essentieel belang is om onze bezoekers niet in hokjes te plaatsen, maar om te denken in termen van gemeenschap en verbinding. Iedereen die door onze deuren loopt, heeft het potentieel om op verschillende manieren verbonden te zijn met ons centrum, en het is aan ons om die connecties te cultiveren en te benutten. Inclusief en toegankelijk zijn daarbij de toverwoorden.

Het ICP benadrukte ook het belang van ondernemerschap en ethiek in ons onderwijs. Het is niet genoeg om alleen technische vaardigheden aan te leren; we moeten onze studenten ook leren hoe ze zichzelf kunnen uitdrukken en hoe ze hun werk op een ethische en verantwoorde manier kunnen delen met de wereld.

Kortom, dag 1 bij het ICP was een eye-opening die ons heeft geïnspireerd om onze rol als centrum voor fotografie en beeldtaal verder te ontwikkelen. We kijken ernaar uit om deze inzichten toe te passen en onze gemeenschap te blijven inspireren en verbinden.

En dit was pas dag 1 van ons inspiratiebezoek aan het ICP in New York. Tot een volgende BLOG

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken