Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Cheyenne's stage in Ibiza

Cheyenne's stage in Ibiza

Jana Janssen op 08/10/2021

De voorbereiding

Op het moment dat ik te horen kreeg dat ik stage mocht lopen in het buitenland, ging alles heel erg snel. Het besluit om in het buitenland stage te lopen was erg laat gemaakt en hierdoor had ik maar twee weken om mij zo goed als mogelijk voor te bereiden. Ik was erg enthousiast om 4 maanden in Ibiza door te brengen en nieuwe ervaring op te doen. Ik stond te poppelen om te gaan. Allereerst heb ik nog veel afgesproken met mijn vrienden voordat ik ze voor een lange periode niet meer ging zien. Uiteindelijk heb ik een dag voordat ik vertrok naar Ibiza al mijn spullen gepakt. Ik had in mijn hoofd al ongeveer een idee wat ik mee ging nemen en dit verliep voor mij erg soepel. De voorbereiding op mijn 4 maanden stage in het buitenland ging eigenlijk heel makkelijk en soepel. Nog een grote poetsbeurt voor mijn appartement en ik was klaar voor mijn nieuwe avontuur.

Vertrek en aankomst

De dag dat ik naar Ibiza vertrok heb ik nog afscheid genomen van mijn vrienden. Een deel heeft mij nog afgezet op het vliegveld. Eenmaal afscheid genomen was ik er ook helemaal klaar voor om te beginnen. Het voelde zo goed om een keer iets heel anders te doen. Eenmaal aangekomen in Ibiza voelde ik mij al gelijk thuis. Ik trok in, in mijn nieuwe appartement en ik zat geen seconde stil. Ik keek uit naar deze tijd in Ibiza door te brengen.

Kennismaking met het bedrijf

Na een paar dagen wennen op het eiland begon mijn stage. Het kennismakingsgesprek beviel mij erg goed. Ik werd heel open en vriendelijk ontvangen en ik was gelijk de hele dag gebleven. Ik keek er super erg naar uit om deze tijd in Ibiza met hen door te brengen.

Ik merkte gelijk dat het team onder mekaar heel hecht is en dat creëerde een leuke sfeer. Een deel van het team bestond ook uit jonge stagiaires afkomstig uit steden van over de hele wereld. Dat vond ik erg interessant en leuk om mee te praten.

Jouw voorbereiding op de werkzaamheden

Het bedrijf heeft mij voor mijn vertrek een document gestuurd wat ik moest doorlezen. Hierin stond algemene informatie over het hotel en waar het voor staat. Omdat het allemaal in een korte tijd was geregeld waren we niet toegekomen aan een goede voorbereiding. Voor mij was het document voldoende om mee te beginnen en te ontdekken in wat voor milieu ik terecht zou komen.

De werkzaamheden

  • Website designer zoeken
  • Verantwoordelijkheid over de Instagram
  • Promotievideo’s maken voor events
  • Check-in en check-out
  • Fotografie

Jouw verblijf

Mijn verblijf was heel fijn! Het lag in Ibiza stad met uitzicht op zee. Het was zo heerlijk om met zo’n uitzicht op te staan! Alles was op loopafstand wat erg fijn was. Ik heb hier echt met plezier mijn 4 maanden doorgebracht.

Jouw ervaringen

Deze 4 maanden heb ik enorm positief ervaren. Ik had voor mijn vertrek mijzelf al voorbereid om een gevoel van eenzaamheid, heimwee en het missen van mijn vrienden. Sinds dag 1 dat ik daar was heb ik de hele periode hier absoluut geen last van gehad. Ik was eigenlijk telkens aan het wachten tot dat gevoel kwam maar in tegen deel. Ik heb mij zo thuis gevoelt en op mijn plek geweest dat ik geen gemis voelde.

De cultuur

Ibiza is cultureel gezien traditioneel en legendarisch te noemen. Culturen uit de hele wereld zijn op het eiland samengekomen. Door verschillende culturen samen te voegen is Ibiza uitgegroeid tot een eiland met diverse invloeden.

De woningen zijn vaak eeuwenoud en door de inwoners zelf gebouwd. Vanwege de karakteristieke bouw heeft iedere woning een eigen bijnaam. De naam van je woning is zelfs belangrijker dan je eigen achternaam.

Tijdens feestdagen wordt deze dans door de lokale bewoners gedanst op de pleinen voor de kerken. Dit oude gebruik laat zien dat tradities nog steeds in leven gehouden worden op Ibiza.

In de jaren'60 trokken vooral veel hippies naar het eiland Ibiza. De hippies besloten hun eigen kleding te maken en brachten het uit als mode. In het Latijns betekent dit “met plezier”. Het gaat hierbij om comfortabele kleding met een eenvoudige vormgeving.

Op het eiland Ibiza wonen vooral veel kunstenaars. Ze trekken massaal naar dit eiland omdat het licht zo speciaal is. Al jarenlang komen schilders, fotografen, schrijvers, kunstenaars en dichters uit verschillende landen samen op Ibiza. Een groot aantal van deze kunstenaars besloten uiteindelijk om hier definitief te blijven wonen en hebben het eiland nooit meer verlaten.

Terug naar Nederland

Ik vond het erg jammer om terug te gaan naar Nederland. Voor mijn gevoel had ik daar nog wel even kunnen zitten. Ik weet ook zeker dat ik vaker terug zal gaan! Ik heb hier superleuke internationale vrienden gemaakt die ik ook zeker in hun thuisland ga bezoeken. Ondanks mijn kleine tegenzin om terug naar Nederland te gaan, vind ik het ook leuk om iedereen weer te zien. Ook in Nederland ga ik beginnen aan een nieuwe studie in Amsterdam waar ik erg na uit kijk.

Wat heb je geleerd

Buiten alle vaardigheden wat ik heb geleerd op mijn stage heb ik ook andere dingen geleerd. Ik heb vooral veel op persoonlijk gebied geleerd wat ik mijn hele leven meeneem. Ervaringen opgedaan wat ik zelf heel bijzonder en uniek vind. Maar ook mijzelf een heel stuk beter leren kennen. Ik ben heel erg gegroeid als persoon en dat was nooit geweest zonder deze stage in het buitenland. Ik zou dit zo weer opnieuw doen!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken