Cheyenne - Denemarken 2025
N F op 08/07/2025
Cheyenne van G.
HOK32A
7-4-2025
Vandaag zijn we als eerste naar de school gegaan om de Deense klas te ontmoeten en mvr winterberg. Daarna zijn we naar een wijnerij gegaan om 6 wijnen te proeven en een rondleiding te krijgen er is ons veel verteld over hoe de wijnen gemaakt werden en hoe je ze moet opslaan en waarom enzovoort. Hierna zijn we mosselen en oesters gaan zoeken in het water er waren alleen niet genoeg pakken dus we moesten ons te beurt het water in en de andere moesten kruiden gaan zoeken.ik vond dit echt heel erg leuk en heb het heel erg naar mijn zin gehad! Hierna zijn we terug gegaan en zijn we nog naar een pizzeria gegaan.
8-4-2025
We zijn als eerste ziekenhuis gegaan en hebben een rondleiding gekregen en dingen om te proeven. En veel uitleg over hoe ze daar rekening houden met verspilling, dieet wensen en allergieën of intoleranties. We werden in 3 groepen gesplitst en We moesten ook speciale pakken aan voor de veiligheid en hygiëne .Daarna zijn we naar de foodhall in Aarhus geweest en hebben ze ons verteld over alle kleine businesses die ze daar hebben. en toen hebben we een uur vrije tijd gekregen en zijn we gewoon door de stad gaan lopen en shoppen
9-4-2025
Vandaag zijn we naar munkebjerg hotel geweest en hebben we een rondleiding gekregen en hebben we mogen kijken in de suites en hebben we te horen gekregen hoe het allemaal werkt in het hotel, hou oud het hotel is enzovoort. Daarna hebben we ook een kijkje in hun 2 keukens en in het slagerij gedeelde gekregen en heeft een stagiaire daar onze vragen beantwoord en ons dingen laten zien en uitgelegd.. We mochten ook in het casino een kijkje nemen en daar werd ons ooknog veel over verteld en als laatste hebben we hun wijn kelder gezien waar ook veel dure flessen lagen. Daarna zijn we naar Michelin Sterre zaak fjordenhus geweest en mochten we ook overal in dat gebouw een kijkje nemen ook werd ons dingen verteld over het menu,bestek en dat ze iets speciaals hebben neer gezet en daar de maan faze en het weer enzo invullen. Ook hebben ze een boek en elke dag aant het einde van de dag mag iemand er een tekeningetje of quote bij zetten. Ze hebben ons de wijn kelder laten zien en een klein museum achtige ruimte met de geschiedenis van het gebouw en hoe het gebouwd was
10-4-2025
Vandaag zijn we viden djurs school geweest om met de Deense klas die meeging gerechten te maken. We hebben Carmel aardappel, rode kool, roasted pork belly met jus, hasselback aardappels, Rockefeller aardappels, rijstenpuddig met slagroom en kersensausen en mossel ravioli’s. We werden in teams gezet en ik zat in the chrismas diner team en moest ik met een andere Deense student het dessert maken (rijspudding met slagroom en kerssensaus). Het was best wel makkelijk om te maken maar de rijst was niet optijd koud genoeg waardoor iedereen zelf ze slagroom erbij moest mengen. Toen alles af was hebben we het met elkaar op gegeten. In het dessert zat ik een amandel die iemand moest vinden en die winde dan een prijs dat is dus een kerst traditie in Denemarken
11-4-2025
Vandaag hebben we zuurvlees gemaakt met friet, tompoezen en poffertjes gemaakt.Er werden weer teams gemaakt maar wel andere teams. Ik stond bij de tompoezen en het was best snel klaar alleen iemand was de gelatine bij de banketbakkersroom vergeten optijd te doen waardoor die langer moest opstijven. Ze waren wel erg lekker alleen een beetje jammer van de banketbakkersroom. We hebben dit met zijn alle gegeten en dimplomas gekregen. Hierna hebben we ingepakt en zijn we naar huis gegaan




