Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Slowakije 2022

Buitenlandse stage Slowakije 2022

Jada Niens op 11/11/2022

Treinreis 7 oktober

We vertrokken 7 oktober vanuit Aken met de nachttrein naar Wenen. Helaas hadden we in onze eerste trein al vertraging opgelopen waardoor we onze andere treinen niet konden halen en we voor andere treinen moesten gaan kijken die we wel zouden kunnen halen. Door deze vertraging zijn wij laat in de avond de volgende dag eindelijk in Presov aangekomen. Toen we aankwamen gingen we als eerst de kamers verdelen en krijgen we nog wat soep te eten en daarna zijn we allemaal gaan slapen na een lange reis.

Stage week 1 People in Need

De eerste week liep ik stage bij People in Need. Dit was een plek waar Gypsy kinderen komen die eigenlijk niet veel geld hebben en sommige hadden ook niet echt een fatsoenlijk huis, er werd ons verteld dat sommige zelfs geen badkamer hadden. Ik zelf vond dit een leuke en interessante plek! Het was erg interessant om te zien hoe het daar allemaal werkt en wat hun daar allemaal doen om die mensen daar te helpen. Wij hebben daar vooral gevoetbald met de jongens wat ze erg leuk vonden aangezien normaal nooit meisjes met hun meedoen met voetbal, we hebben ook geholpen met huiswerk maken, spelletjes gespeeld, knutsel activiteit bedacht, activiteit met het voetballen bedacht en bij de danslessen gekeken.

Stage week 2 Barlicka

De tweede week heb ik bij Barlicka stage gelopen, dit is ook de plek waar wij verblijven. Barlicka is een plek met mensen met een beperking. In deze week hebben wij vooral gewandeld met de cliënten en moesten wij vaker een activiteit bedenken. We hebben een paar keer geknutseld en hebben ook een paar keer just dance met ze gedaan omdat ze dit erg leuk vonden.

Verblijf

We verbleven bij Barlicka wat dus ook een van onze stageplekken was. Ik vond het eigenlijk best een prima verblijf want je lag met 3 mensen op een kamer en sommige kamers hadden dan ook nog een eigen badkamer. We hadden ook nog een kleine woonkamer waar we wel eens met z’n allen zaten en de keuken die erbij zat.

Mijn ervaringen

Ik vond het een hele bijzondere ervaring en ben ook erg blij dat ik ben meegegaan want zoiets ga je natuurlijk niet snel meemaken.


De cultuur

De cultuur is heel anders in Nederland en het is ook wel interessant om 2 weken in een ander land te verblijven waar je de taal en cultuur niet kent maar daardoor maakt dit het een nog interessantere ervaring en je leert er ook weer wat van.

Terug naar Nederland

Ik denk dat iedereen wel weer blij was om eindelijk terug naar huis te gaan want na 2 weken was iedereen er wel een beetje klaar mee. Ik vond de terugreis over het algemeen best snel gaan alleen in de nachttrein hadden we helaas weer vertraging waardoor we in plaats van om 7.20 om 10.00 uur aankwamen in Aken. Gelukkig stonden onze ouders al allemaal te wachten en konden we lekker naar huis.


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken