Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Saalbach Teun Jetten

Buitenlandse stage Saalbach Teun Jetten

Teun Jetten op 30/08/2023

Hallo allemaal

Mijn naam is Teun Jetten en ik doe de opleiding Luchtvaartdienstverlening. Tijdens leerjaar 2 moeten een lange stage gaan doen. Ik heb ervoor gekozen om deze stage op te splitsen in 2 verschillende plekken. Voor het eerste gedeelte heb ik gekozen voor een stage in Oostenrijk, in Saalbach. Het leek mij ontzettend leuk om dit te ervaren en te kijken of dit bij mij past. Ik neem jullie mee in mijn verhaal.

Vertrek en aankomst

Op 3 Juni begon mijn avontuur. Al vroeg vertrokken we met de auto richting Saalbach. Mijn ouders hebben mij gebracht, omdat ze graag wilden zien waar ik terecht kwam. We vertrokken om 4 uur in de ochtend want het was toch wel een lange reis. Na een reis met veel opstoppingen en files kwamen we dan rond 15 uur in de middag aan in Saalbach. We werden ontvangen door de 2 dames met wie ik zou gaan werken. We hebben na aankomst even kennis gemaakt en daarna zijn we het dorp ingelopen om even wat te eten en te ontdekken wat er allemaal te zoen was in de zomer. Omdat we redelijk lat aankwamen en het zomerseizoen nog niet begonnen was, was alles al dicht, maar ik had wel het gevoel dat het een mooi avontuur ging worden.

Kennismaking met het bedrijf

Het hotel waar ik gewerkt heb heet Gasthof Alpensport in Saalbach. Een prachtig hotel op 5 minuten lopen van het centrum van Saalbach

De dag dat we aankwamen heb ik kennis gemaakt met de dames waarmee ik ging werken. De dag nadat ik was aangekomen gingen mijn ouders weer terug naar huis. Ik nam afscheid van mijn ouders en nu begon het avontuur echt. Ik kreeg een rondleiding door het hotel en ik kreeg alles uitgelegd wat ik moest weten voor de eerste dag. De eerste 2 dagen heb ik vrij gehad om te acclimatiseren en even te wennen aan de omgeving en het hotel. Vanaf toen ben ik langzaam begonnen met meewerken. Het hotel had 21 kamers. Daardoor was er niet heel veel personeel. Ik werkte samen met 2 dames en we hadden nog 2 schoonmaaksters.

De werkzaamheden

Doordat we met niet heel veel mensen waren, waren de werkzaamheden heel verschillend en dus ook heel divers. Ik ben eigenlijk 3 maanden allround medewerker geweest, waarbij ik alle werkvelden van het hotel heb ervaren. We begonnen iedere ochtend met het ontbijtbuffet verzorgen voor de gasten. Tussen een bepaalde tijd konden de gasten dan komen ontbijten in de eetzaal van het hotel. Natuurlijk waren er ook mensen die vertrokken. Tussen het ontbijt deed ik dan de check-outs en de betalingen van de gasten.

Naast het ontbijt, heb ik ook geholpen in de schoonmaak en het restaurant. Van donderdag tot en met zondag was ons restaurant en onze bar geopend voor mensen. Ik heb bardienst gedraaid, geholpen in de keuken en gezorgd dat het restaurant goed liep.

Er kwamen natuurlijk ook iedere dag nieuwe gasten. Mensen konden vanaf 16 uur inchecken in het hotel en dus deed ik op bepaalde dagen de receptie. Hierbij deed ik de check-ins, administratieve taken, maar ook gasten advies geven over wat ze het beste konden doen in de omgeving.

Het verblijf

Ik verbleef in het hotel. Op de derde verdieping van het hotel was een appartement aanwezig waar het personeel verbleef. De eerste week verbleef ik in een hotel kamer, omdat ik op deze manier even op mijn eigen tempo kon wennen en acclimatiseren. Vanaf dat het drukker werd, ben ik naar het appartement gegaan en heb daar de rest van mijn stage geslapen. Ik had dus geen reistijd naar het hotel toe. Dat was erg fijn, omdat ik zo heel snel kon beginnen met werken.

Mijn ervaringen

Dit was voor mij de eerste keer dat ik voor langere tijd in het buitenland was, maar ook dat ik voor langere tijd alleen was. Ten eerste is dit mij heel erg goed bevallen! Daarnaast was het hotel prachtig en de gastvrouwen waren super aardig en heel flexibel.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad in Saalbach en heb heel veel geleerd over de vaardigheden van het hotel. Ik heb geleerd om voor mezelf te zorgen en ook om op een beleefde manier om te gaan met mensen. Ik stond altijd paraat om mensen te helpen als er iets onduidelijk was en ik vond dit heel leuk om te doen.

Ik raad andere studenten zeker aan om in het buitenland stage te gaan lopen als je hier de kans voor krijgt. Het is een fantastische ervaring en heel goed voor je zelfontwikkeling

De cultuur

Dit was voor mij de eerste keer dat ik in Oostenrijk was. De omgeving is natuurlijk prachtig, want je zit in de bergen en hebt fantastisch uitzicht. Ik ben meerdere keren gaan fietsen en wandelen in de bergen. Omdat het een heel actief gebied is, kun je er heel veel verschillende activiteiten doen, want heel leuk is. De mensen zijn super aardig en de omgeving is echt prachtig.

Terug naar Nederland

Op 1 september ben ik terug gevlogen naar huis. Ik ga Oostenrijk en het hotel wel heel erg missen, want ik heb een fantastische tijd gehad daar en heel veel mooie en nieuwe ervaringen op gedaan. Natuurlijk is het ook fijn om weer thuis te zijn, want ik heb mijn familie heel erg gemist en ben blij om hun ook weer te zien.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken