Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Malta 2024

Buitenlandse stage Malta 2024

Yvette Langenhoff op 20/06/2024

Blog Malta

Hii! Mijn naam is Yvette. En in deze blog laat ik weten hoe mijn buitenlandse stage voor 2 maanden was in Malta.

Vertrek en aankomst.

Ik en mijn vriendin vertokken 24 Maart vanaf Brussel Charloi AirPort. De vlucht was maar 3 uur dus het was zo voorbij gevlogen gelukkig. Even slapen en ik was al in Malta. Toen wij waren aangekomen hadden wij de Uber besteld en zijn we naar onze Airbnb gegaan. Eenmaal aangekomen in onze Airbnb kregen wij een rondleiding van een jongen die daar al verbleef. Daarna gingen wij alles uitpakken En gingen wij de buurt verkennen.

Kennismaking met het bedrijf.

De eerste dag dat wij naar de kapsalon gingen was 27 Maart. Toen hadden wij kennis gemaakt en hadden wij een proefdagje van 4 uurtjes. De meiden daar waren super aardig en ze waren heel gastvrij.

De werkzaamheden.

De stage bestond uit 4 dagen in de week werken van 10:00 tot 18:00. Die dagen verliepen heel fijn omdat we constant bezig waren en de tijd ging snel. We hadden verschillende werkzaamheden zoals: klanten verwelkom heten, schoonmaken, haren wassen, haren drogen, haren stylen, permanent straightning < dit is een methode wat ze in Nederland bijna nergens doen.

Verder gingen wij nog haren verven,

Ook hadden wij 2 dagen iets wat heel erg interessant was. Namelijk extensions zetten. Op een hele andere manier dan wij gezien hebben. Zij deden het met keratine bolletjes. Je pakt een heel dun plukje van het haar en dat keratine bolletje zit vast aan de extension en dat samen smelt je samen met het haar van de klant.

Verblijf.

Het verblijf viel een beetje tegen om eerlijk te zijn. De matrassen waren heel slecht omdat er iets uitstak waardoor ik dat in mijn rug voelde. Dat was helemaal niet fijn maar gelukkig kregen wij een nieuw matras geregeld van de verhuurder. Verder hadden wij een eigen badkamer en wc, dat was wel heel erg fijn. En de keuken moesten wij delen met andere mensen dat was helaas niet fijn omdat er huurders waren die dingen vies achterlieten in de wasbak, etensresten, of vieze pannen lieten staan. Maar verder was het verblijf prima!

De cultuur.

In Malta zijn super vrolijke en aardige mensen. Ook hoorde wij altijd veel toeristen en mensen uit UK wat wij erg leuk vonden om te horen. In Malta spreken ze Engels en Maltees. Maar wij hoorden eigenlijk alleen maar dat mensen Engels praten.

Mijn ervaring.

Dit was mijn aller eerste buitenlandse stage en ook gelijk een hele leuke stage!!!! Echt eentje om aan te raden. Op het begin had ik het een beetje moeilijk omdat ik niet heel snel kon wennen aan bepaalde dingen. Want je zit natuurlijk in een ander land voor 2 maanden. Je weet niet wat er aan gaat komen. Hoe de mensen bij je stage zijn, enzovoort. Maar gelukkig was het uiteindelijk allemaal toch goed gekomen waar ik heel blij om ben. En ik ben ook dankbaar dat ik dit heb mogen doen en meemaken. Malta is echt een heel gezellig eiland met gezellige mensen om je heen. Ook het uitgaan was heel leuk. Je leert ook nieuwe mensen kennen was super leuk is.

Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad in Malta! En ik ga Malta zeker weten nog een keer bezoeken!!

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken