Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Malta

Buitenlandse stage Malta

Zoë Solberg op 01/02/2024

Vertrek en aankomst

Voordat ik naar Malta ging was ik heel erg nerveus over wat mij allemaal zou overkomen. Ik was heel erg bang dat mijn stage niet leuk zou zijn, of dat er iets zou gebeuren met de vlucht of het appartement dat we geboekt hadden. Uiteindelijk was de dag zo ver we moesten met het vliegtuig een half jaar naar het buitenland zonder familie en zonder vrienden en dat is wel even wennen.

Zodra we bij het appartement aan kwamen stond een vriend van de huisbaas voor de deur om ons te verwelkomen en om ons naar binnen te laten. Daarna kregen we onze kamer en sliepen we gelijk. Nadat we wakker werden ging ik rond kijken in het dorpje waar we zaten genaamd Balzan.

Kennismaking met het bedrijf

De kennismaking met het bedrijf ging wel goed aangezien ik daar aan kwam en ik werd door een andere stagiaire welkom geheten en ik mocht een bureau uit kiezen waar ik de rest van de stage ging zitten. Daarna kwamen de rest van de collega’s naar ons toe en gaven ons en handje en stelden zich voor. Toen iedereen in het kantoor zat kregen we de taak om mee te kijken bij een andere stagiaire hoe zij een betalingsbewijs maakte. Na dat moesten we de spiegel borden schoonmaken met nagellak remover. Toen we daarmee klaar waren mochten we naar huis.

De werkzaamheden

Onze werkzaamheden bedragen voornamelijk uit het beantwoorden en versturen van emails naar leveranciers en de cliënten.

Eveneens als het bijwonen en uithelpen op de bruiloften, het verzorgen van de decoraties voorafgaand aan de bruiloften. Het bewerken van de kostenoverzichten van de cliënten en het maken van een betalingsbewijs voor de cliënten nadat een betaling was ontvangen. Het verzorgen van de opslagruimte en de directiekamer voor een belangrijke meeting met cliënten. Het decoreren van het kantoor. Het begeleiden van gasten na de bruiloften richting hun vervoer terug naar het hotel. Meedenken aan placeren van de gasten, noteren van wensen die de klant heeft. Verblijf in het hotel in geval van meerdaagse bruiloften.

Verblijf

Noha (klasgenootje waarmee ik de stage samen deed) en ik kwamen na de vlucht heel moe aan in Malta, we hadden een air bnb gereserveerd voor een half jaar dus dat betekende dat wij op 1 kamer sliepen en nog iemand in een andere kamer. De eerste weken waren wel moeilijk om weg van huis te zijn maar gelukkig had ik een goede vriendin die bij me was. Uiteindelijk gingen wij vaker naar werk en terug maar de huisbaas vroeg waar we waren hij kwam in onze kamer zonder overleg en pakte spullen van onze kamer zonder overleg. Ook moesten we 1 badkamer delen met 8 mensen en was dus veel te veel mensen in een ruimte. Ook moesten we de keuken delen met 8 mensen en het was niet te doen. Als er andere huurders waren sliep de huisbaas op de bank. Dus we hebben ons geld terug gevraagd en dat vond hij niet leuk dus mijn stage begeleider is gekomen en heeft ons daar weg gehaald en we hebben en paar weken bij haar gewoond. Toen we bij onze stage begeleider woonden zochten Noha en ik naar een andere woning. Na dat we deze gevonden hadden, hadden we de rest van onze stage daar gewoond.

Mijn ervaringen

In het begin vond ik het super spannend en wist niet wat me te wachten stond. Toen we vetrokken had ik wel een spannend gevoel. Ik heb heel veel meegemaakt wat ik niet verwacht had bijvoorbeeld dat ik 3 keer moest verhuizen omdat mijn woon situatie niet goed was. De stage zelf was leuk maar heel streng. Maar toch heb ik het afgerond en ben ik toch best trots op mezelf. Ik zou het persoonlijk niet nog eens doen omdat ik en half jaar te lang vind maar voor en maandje of en weekje zeker.

De cultuur

Malta heeft een rijke en diverse cultuur. Het is een mix van invloeden uit de Middellandse Zee, Europa en het Midden-Oosten. De Maltese cultuur omvat traditionele muziek, dans en festivals zoals het feest van St. John en het carnaval. De Maltese keuken is ook heerlijk, met gerechten zoals pastizzi en fenkata. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden te ontdekken, zoals de oude tempels van Tarxien en de middeleeuwse stad Mdina. Malta is echt een unieke plek om te verkennen.

Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en levendige cultuur. Je kunt historische bezienswaardigheden bezoeken, zoals de oude hoofdstad Mdina en de Tempels van Tarxien.

Terug naar Nederland

Het was eindelijk zo ver weer terug naar Nederland. Toch wel spannend vond ik het want ik was al een half jaar niet thuis geweest, je leven stond op stop voor en moment. Het moment dat je op het vliegveld bent en het vliegtuig instapt ga je wel even beseffen wat je nou gedaan hebt de afgelopen maanden. Toch was ik heel blij om weer terug in mijn eigen kamer te zijn. Om weer met vrienden af te spreken en je familie weer te zien. De omgeving is ook heel anders en ze rijden aan de andere kant van de weg dus daar moest ik wel even aan wennen.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken