Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage in Kos door Sharon Goossens

Buitenlandse stage in Kos door Sharon Goossens

Jana Janssen op 25/08/2023

Mijn naam is Sharon Goossens. Ik volg de opleiding Allround schoonheidsspecialiste. In het laatste deel van het tweede jaar ga je 10 weken lang op welness stage. Ik heb ervoor gekozen om deze stage in het buitenland te doen. Dit leek mij een hele leuke ervaring. Ik neem jullie mee in mijn avontuur!

Vertrek en aankomst

Op 1 Mei was het dan zover, ons avontuur naar Kos kon gaan beginnen. Samen met een medestudent vloog ik van Rotterdam naar Kos. Dit was een reis van 3 uur en 25 minuten. Eenmaal aangekomen in Kos hadden we al super snel onze koffers en werden ontvangen door de taxichauffeur van het hotel. Hij vertelde ons de planning van de volgende dag en bracht ons naar ons appartement in de stad Kardamena. Deze stad ligt zo’n 20 minuutjes van het hotel af.

Kennismaking met het bedrijf.

Het bedrijf heet Blue Lagoon Village Hotel, dit is gelegen in het dorp Kefalos. De dag na aankomst werden we om 09:00 met de bus opgehaald. Deze bracht ons naar het hotel.

Toen we eenmaal aangekomen waren bij het hotel stonden we er van versteld hoe groot het was. We werden ontvangen door het personeel en kregen eerst een rondleiding door de Spa en daarna door de rest van het hotel. Vervolgens hadden we een paar dagen vrij om te acclimatiseren en de omgeving te verkennen.

Werkzaamheden

Op maandag 8 Mei begonnen we dan met onze stage.

We werden om 09.00 met de bus opgehaald en werden naar het hotel gebracht. Hier ontmoetten we nog twee andere Nederlandse meiden, die ook stage in de spa gingen lopen. We kregen als eerste onze werkkleding. Vervolgens startte we om 10.00 met onze eerste werkdag. De eerste dagen hebben we niet heel veel gedaan, we kregen alleen een paar uurtjes Training per dag. Tijdens de traingingen kregen we de verschillende soorten massages aangeleerd, die wij in onze stage periode moeten gaan uitvoeren.

In de weken erna zijn we steeds meer behandelingen gaan uitvoeren. We gaven massages aan de klanten. Sommige dagen was het heel erg druk, bijvoorbeeld als het slecht weer was. Als het lekker weer was hadden we meestal niet meer dan twee massages op een dag.

Verblijf

Ons appartement ligt in het dorp Kardamena.

Dit is een leuke stad en ligt vol met leuke restaurants en barretjes.

Ons appartement bestond uit een kamer met 3 bedden, keuken en een badkamer.

Toen we hier de eerste dag aankwamen schrokken wij een beetje. Het was klein en rook niet fris. Vooral de badkamer was erg vies. We zijn toen meteen gaan kijken of er nog een supermarkt open was waar we poetspullen konden krijgen. Vervolgens hebben we ons hele appartement goed schoongemaakt. Na een paar weken hier te zijn verbleven, waren we enigszins gewend. Wat wij wel grote nadelen vonden was dat we er geen wifi hadden en we konden er niet koken.

Mijn ervaringen

Voor mij was dit de eerste keer studeren in het buitenland, maar ik heb er van genoten en ook veel geleerd. Mijn spreekvaardigheid Engels is met sprongen vooruit gegaan. Tijdens de stage heb ik veel geleerd qua technieken, maar ook hoe om te gaan met de klanten van de spa.

Dit was ook mijn eerste ervaring met zelfstandig wonen.

Daarom raadt ik het iedereen aan om een buitenlandse stage te gaan volgen, als je hier de kans voor krijgt!

Cultuur

Een van de redenen waarom wij voor onze stage in Kos hebben gekozen is de cultuur. Ik ben al een aantal keer in Griekenland geweest. Je kunt hier super lekker eten en de omgeving is super mooi.

Terug naar Nederland

Op 7 Juli vlieg ik samen met mijn medestudent terug naar Nederland. Ik ga het hier wel missen maar ben ook blij om weer terug te gaan. Ik heb mijn familie en vrienden ook heel erg gemist.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken