Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Gran Canaria 2023

Buitenlandse stage Gran Canaria 2023

Cindy Klinkenberg op 14/11/2023
Cindy Klinkenberg
  • Vertrek en aankomst

op zaterdag 26 augustus 2023 kwamen mijn mede student en ik dan eindelijk aan op Eindhoven airport. Onze vlucht vertrok om 12.50 naar Gran Canaria Las Palmas airport. Deze vlucht duurde 4 uur en 35 minuten in totaal. Wij waren geland om 16.25. Direct na het landen zijn wij onze koffers gaan halen en stond er een taxi al op ons te wachten. Deze hadden wij samen met het hotel waar wij deze internship gingen volgen kunnen regelen. Eenmaal in het hotel aangekomen werden wij fijn ontvangen. We werden direct ingelicht over alles in het hotel en kregen ook direct een rondleiding en ons eigen plekje toegewezen. Eenmaal alles gezien te hebben zijn wij de omgeving gaan ontdekken. Hier begon het dan echt!

  • Kennismaking met het bedrijf

Het stage bedrijf is Gloria Palace Amadores Thalasso & Spa. Wij hadden nog 1 dagje vrij na aankomst, maar 28 augustus ging het dan echt beginnen. Wij moesten aanwezig zijn om 10.00 in de ochtend bij de spa in het hotel. Eenmaal aangekomen in de Thalasso zijn wij direct met onze ondersteuner in gesprek gegaan om het een en het ander door te nemen. Ook hebben wij onze collega's ontmoet. Collega Jessica ging met ons samen onze werk kleding halen en direct aan de slag. Jessica, mijn mede student en ik gingen beginnen met het kennismaken van de afdeling Thalasso en de behandelingen.

  • De werkzaamheden

Op maandag 28 augustus kregen wij door collega Jessica de verschillende behandelingen uitgelegd. Dit was met name: 25 minuten massage ( rug en achterkant benen). 50 minuten massage ( rug, achterkant benen, voorkant benen, buik, armen en stukje gelaat). En de 85 minuten massage waarbij je meer tijd neemt en rustiger doet masseren. Wij in het bedrijf moesten 2x per week promotie doen. Dit houd in dat je folders van de Thalasso krijg met een aanbieding/korting en dit tijdens het buffet uitdeelt aan de hotelgasten. Ook zorgden wij ervoor dat alle voorraden aangevuld waren zoals: badjassen, handdoeken, haarnetjes, water, bekertjes en fruit. En dat we uit de wasserette de schone was gingen ophalen. Ook hebben wij het zwembad temperatuur bij moeten houden 3x per dag.

  • Verblijf

Wij mochten in het hotel zelf verblijven wat erg fijn was, want je was zo op werk locatie en zo leer je collega's nog beter kennen! In de gang waar wij verbleven waren meer kamers met leuke stagiaires! Wij hadden beide een aparte kamer, maar deze was wel gedeeltelijk gedeeld. Wij hadden beide onze eigen slaapkamer, maar de badkamer deelden wij samen. In het hotel was ook vanalles te beleven zoals: karaoke Night en animatie uurtje. Ook was er een kleine gamehall, sportschool en 2 zwembaden.


Het hotel lag dichtbij het centrum van Puerto Rico Gran Canaria. Hier was een groot centrum met alle soorten winkeltjes, supermarken en restaurantjes. Ook was er gelegenheid om eventueel op stap te gaan. 5 minuten van dit centrum lag ook de Mogan Mall, dit is een shopping Centre met ook erg leuke winkels! Ook in Puerto Rico was een strand waar je ook leuke activiteiten kon boeken. En Playa Amadores lag ook dichtbij dit verblijf. Verder is het ook centraal met een busstation, want met de bus reizen is super goedkoop en binnen no time was je op een andere bestemming.

  • Mijn ervaringen.

Ik werkte 5 dagen per week en had 2 dagen vrij. Het was natuurlijk een persoonlijke ontwikkeling die je daar doorging. Met name het engels praten tegen iedereen, het eten wat anders was en ontdekken waarde interessen liggen. Het is zeker een ervaring om nooit te vergeten, want je leert zoveel meer over jezelf en je uiteindelijke doelen.

  • De cultuur

Natuurlijk is de cultuur van Gran Canaria wel een verschil met die hier in Nederland. Zij spreken hier Spaans en hebben een andere levensstijl. Met name de siësta. Een siësta is een middagdutje, vaak na de lunch als de zon haar hoogste positie bereikt heeft. Dit is een veel voorkomende traditie in warme landen. Gran Canaria staat bekend als het 'kleinste continent ter wereld' en dat heeft het eiland te danken aan zijn variëteit en diversiteit in het landschap, activiteiten én mensen. Je kunt er honderden stranden vinden, gezellige dorpen verkennen, de plaatselijke keuken proeven en tot in de late uurtjes dansen.

  • Terug naar Nederland

Na een aantal weken in Gran Canaria kwam ik dan op 3 oktober om 17.15 aan in Dusseldorf. Om dan lekker naar huis te gaan, want ik heb iedereen erg gemist. Ik heb een leerzame tijd gehad in Gran Canaria en ben ook zeker achter meer van mezelf gekomen. Dit was een ervaring die je nooit vergeet en ik kijk er met trots op terug!


Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken