Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage Frankfurt Hahn

Buitenlandse stage Frankfurt Hahn

Sven Weijnans op 29/12/2023

Hoi ik ben Sven en ik heb voor mijn buitenlandse stage ongeveer 4 maanden stage gelopen bij hanger 901 gestationeerd in Frankfurt Hahn, Duitsland

Vertrek en aankomst

Op woensdag 23 augustus ben ik samen met Robin naar Frankfurt Hahn vertrokken. Deze reis hebben we met de auto gemaakt dit duurde ongeveer 2.5 uur waarna we eindelijk bij ons appartement zijn aangekomen.

Kennismaking met het bedrijf

De eerste keer dat ik kennis maakte met het bedrijf was op school waar 2 bedrijfsvertegenwoordigers uitlegde wat voor werkzaamheden er werden gedaan bij hangar 901 hierdoor werd ik meteen geïnteresseerd in het bedrijf. Dit was dan ook de reden dat ik hier gesolliciteerd heb voor een stage.

De werkzaamheden

Tijdens mijn stage heb ik veel praktische opdrachten uitgevoerd. Een voorbeeld van dit soort opdrachten was het vervangen van een motor op een Boeing 747-400F. door het uitvoeren van zulke opdrachten leer je veel praktische kennis maar ook krijg je een hoop systeem kennis hiervan. Dit komt doordat er op een vliegtuig motor veel verschillende systemen bij elkaar komen. een ander voorbeeld van een opdracht die ik heb uit gevoerd tijdens mijn stage is het inspecteren van de besturings-assen van de flight controls .

Verblijf

Ik verbleef tijdens mijn stage in een klein dorpje genaamd Irmenach. Hier wonen net iets meer dan 600 inwoners in dit dorp had ik samen met Robin een appartement gehuurd. Dit appartement was een zolderkamer in een groot huis waar meerdere appartementen verhuurd werden.

Mijn ervaring

Ik heb mijn stage als een erg leerzame periode gezien. Ik heb zowel praktisch als theoretisch veel geleerd over de luchtvaart. Ook heb ik een hoop geleerd van het bedrijfsleven zoals het werken in een team.

De cultuur

Tijdens mijn stage heb ik niet alleen de verwachte Duitse cultuur ervaren maar ok die van vele andere. Dit komt door dat er in het bedrijf mensen van bijna 40 verschillende nationaliteiten werken. Ik heb de cultuur in het bedrijf als erg prettig ervaren. In het dorp waar ik woonde merkte je wel een verschil tussen het internationale bedrijfscultuur en de Duitse cultuur zo zijn Duitsers zelf redelijk serieus dit was vaak minder in het bedrijf.

Terug naar Nederland

Op donderdag 28 december zijn Robin en ik weer samen terug gegaan naar Nederland. Ook deze terug reis hebben we weer met de auto gedaan. Helaas duurde de terug reis een stuk langer dan gepland. Dit kwam doordat er file was waardoor de terug reis ongeveer 3 uur duurde. Na terug in Nederland te zijn gekomen kan ik terug kijken op een leuke en leerzame stage.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken