Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage ervaring van Jonah in Frankrijk

Buitenlandse stage ervaring van Jonah in Frankrijk

Jana Janssen op 19/09/2023

Blog Erasmus

Inleiding

Mijn naam is Jonah Joris, 17 jaar oud ik zit nu in mijn 2 jaar CIOS. Ik heb via mijn profiel (buitensport) de kans gekregen om in het buitenland stage te lopen. Dat is voor mij een kans die ik met beide handen aanneem.

Vertrek en aankomst

In de ochtend van 8 juli werd ik opgehaald een paar dorpjes verderop van mijn huis. Vanuit daar gingen we met 2 busjes naar Frankrijk. We hebben gereden van 8:45 tot iets na 21:00 met 3 pauzes. Tijdens de reis heb ik een deel van de stagiaires goed leren kennen. Het fijne was wel dat ik niet alleen aan dit avontuur begon, een van mijn klas genoten ging ook naar Cimarron (stage plek). Toen we aankwamen was het eigenlijk de bedoeling dat we de tent zouden opzetten, maar omdat het te donker was zijn we met alle stagiaires in de slaapzaal gaan slapen.

Kennismaking met het bedrijf

De eerste ochtend moesten we om 8 uur verzamelen omdat om 8 uur de briefing van de dag is. Daarin kregen we te horen wat de bedoeling was van de dag. Na het ontbijt zijn we gelijk aan de slag gegaan met onze eigenvaardigheden te verbeteren en de groep te leren kennen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden die ik allemaal heb mogen doen bij Cimarron, zijn het ondersteunen van de instructeur tijdens de activiteiten. Welke activiteiten zijn dat dan? Dat zijn: rotsklimmen, kajakken, raften, via ferrata, wandel tochten, en zelfs een gletsjer tocht, helaas heb ik die niet kunnen meelopen. Langs de activiteiten heb je ook altijd nog de dingen die horen bij accommodatie. En wat heel belangrijk is dat je de gasten ook vermaakt langs de activiteiten, oftewel s’ avonds nog even kletsen of nog even spelletje spelen.

Verblijf

Mijn verblijf stond op de kampeerplek van Cimarron, ik had samen met mijn klasgenoot een tent waar we insliepen. Op het begin was het even wennen aan de tent maar na een aantal dagen sliep ik erg goed.

De cultuur

Van de cultuur is mij vooral opgevallen dat de winkels rond het middag dicht zijn. Dat was erg vervelend omdat juist rond die tijd ik eventjes vrij had. Ook is me opgemerkt dat ze een kort lontje hebben en vooral in het verkeer. Ook merkte ik op dat er weinig Franse een andere taal wouden proberen te spreken dan alleen hun eigen taal.

Mijn ervaring

Dit was mijn aller eerste ervaring met buitenlandstage. En het was super, ik heb echt genoten. Daarlangs heb ik ook erg veel geleerd. En dat heb ik allemaal te danken aan een super stageplek. Ik heb veel kansen gekregen om dingen te leren en/of te ervaren die je niet snel weer zult doen. Ik ben vooral vooruit gegaan in de activiteit kajakken daar hebben ze me erg ver in geholpen. Maar ik heb niet alleen maar dingen geleerd die met mijn opleiding te maken hebben, van in de keuken helpen tot de ramen wassen.

Terug naar Nederland

Maandag 7 augustus de dag dat ik terug ben gegaan van een heel mooi avontuur. Ik ging samen met een gast mee die ik 2 weken eerder heb leren kennen. Samen zijn wij terug gereden met zijn auto. Rond een uur of 23:00 was ik uiteindelijk thuis.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken