Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenlandse stage buffel 2021

Buitenlandse stage buffel 2021

Kyra Pattinama op 19/10/2021

Vertrek en aankomst

de reis was goed verlopen maar wel een beetje lang. We zijn namelijk op 29-7 vertrokken en kwamen op 1-8 aan op onze locatie in Frankrijk. De eerste dag heeft mijn moeder mij gebracht naar Grondsveld, de afspreekplek met Buffel outdoor. Daar kwam het busje met de andere waarmee we gingen, mijn tas paste er nog maar net in. ik zwaaide mijn moeder uit en we vertrokken naar België, de andere komen hoger uit Nederland, dus onze eerste stopplek was de buffel locatie in België. Ik heb het team wat daar zit weer gezien en we hebben er overnacht. De volgende dag stonden we vroeg op en reden we door Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland naar de buffel locatie in Italië .Hier was het de laatste dag voor de team wat er de eerste periode zat, we hebben een feestje gehouden en bleven er slapen. de dag erna reden we door nadat er een aantal al daar bleven en weer andere zijn ingestapt door naar Milaan. hier was een grote wissel met alle buffels uit Nederland, België, Italië, Frankrijk en Slovenië die naar de juiste plek toe worden gebracht. we hebben alle tassen in de juiste bus gezet en met team van locatie zijn we toen doorgereden naar Frankrijk. 2 buffels waren al daar we hebben onze spullen uitgeruimd en konden meteen beginnen met de welkom maaltijd.

kennismaking met het bedrijf

De dag dat we aankwamen konden we meteen al beginnen. We zagen meteen hoe het ging met de gasten ontvangen, we begonnen aan de voorbereiding van de welkom maaltijd en we hadden ons welkom praatje. In de avond begon het super hard te regenen en door een eerdere flinke hagel waren de tenten een beetje kapot dus kwam er water binnen. Toen mochten we gaan rennen om over alle tenten zeilen heen te spannen, dit was een mooie binnenkomer. gaande de eerste week was het veel meekijken om te zien op welke manier Buffel de activiteiten geeft en hoe het in zijn werk gaat. je komt te weten hoe ze met materiaal omgaan en wat voor hun belangrijk is, waar ze extra aandacht aangeven en hoe ze met de gasten omgaan.

De werkzaamheden

De werkzaamheden die we moesten uitvoeren verschillen erg van de activiteiten raften, kajakken, canyoning, klimmen en abseilen, via ferrata, boogschieten, buksschieten, bivak naar alles opruimen van de activiteiten en bijv. pakken wassen. Andere soort activiteiten waren de welkom maaltijd, de pannenkoeken party en de bbq daar moesten we dus alles voor voorbereiden, snijden en koken. Een heel ander deel van de werkzaamheden is bijv het toneelstukje opvoeren, de gasten vermaken en altijd beleeft, lachend en vriendelijk zijn

Verblijf

Ons verblijf was een camping daar hebben we een kampement met allemaal tenten. We hebben tenten voor de gasten, aparte tenten voor de instructeurs, een partytent, een kooktent en materiaal tenten. De camping is niet heel luxe vaak is er geen warm water om te douche of de afwas te doen en is er op sommige plekken geen licht bij de afwas en de wc op de camping in Frankrijk hadden geen wc brillen maar aan de andere kant hebben ze een heel groot mooi meer met een park eromheen. Je kan van alle activiteiten doen op het water met een winkeltje erbij en een paar restaurantjes en cafeetjes.

Mijn ervaringen

Ik heb zelf veel ervaringen kunnen opdoen dit was voor mij de eerste keer dat ik 4 weken echt zelf weg was. Ik ben voor het eerst gaan raften en heb mijn eerste canconing gelopen. Ik heb veel voor groepen gestaan. En gezien hoe families en mensen banden en vriendschappen met elkaar scheppen wat heel erg leuk is om te zien. Ik heb gezien hoe mensen de ervaring van hun leven hadden en hun daarbij begeleid en het af en toe moeilijk hadden en daarbij ook hun mogen helpen waarna ze super blij zijn als het ze is gelukt. Ik heb ook gekke dingen meegemaakt zoals een man die op de via ferrata van 1600 meter hoogte ongezekerd zat rond te rennen. Maar ik heb Hele mooie en verschillende plekken gezien, mooie activiteiten mogen doen. En dat allemaal met een heel gezellig team waar ik zeker meer mooie herinneringen en ervaringen mee ga beleven.

De cultuur

Op zo een stage ervaar je de cultuur anders dan dat je dat op een normale vakantie doet. We zijn een enkele keer naar de stad geweest dus dan ervaar je hoe dat daar is maar je ziet de omgeving het meest vanuit de rotsen, het water of in de auto naar of van de activiteiten. Dan maak je wel kennis met de typische smalle kronkelige wegen door de bergen. Buffel is alleen maar met Nederlandse gezinnen en in de omgevingen daar is best veel Nederlands. Je krijgt dus niet super veel mee van de taal behalve als je een keer naar de bakker of winkel moet. Je bent er een tijdje dus bijv. in Italië werden we vrienden met een paar Italianen, dan is het wel leuk met de taal en ze vertellen je dingen van daar. We zaten in het café en kregen het drankje genepi wat heel bekend is in Italië en Frankrijk. Ook hebben we een paar specialere evenementen meegemaakt zoals het vuurwerk in Frankrijk en een speciale feestdag in Italië.

Terug naar Nederland

De terug reis naar Nederland kan je dus eigenlijk ook weer in een paar delen onder verdelen. We zijn dus van Frankrijk naar Italië gegaan, weekje later van Italië naar België, dat was het langste stuk. De reis was erg goed gegaan, we vertrokken om 10:00 en kwamen om 21:00 aan. We hadden een busje met een trailer en er was maar 1 iemand die dat mocht besturen die heeft dus de hele weg alleen moeten rijden, maar het ging goed af met een aardige snelheid. Andere van het team daar waren nog niet gevaccineerd en moesten een test doen. Hun waren al eerder vertrokken toen wij aan het afbreken waren. Toen hebben ze ergens geluncht en tussendoor hebben we elkaar ontmoet bij een Mac Donalds en samen gegeten. Daarna ook het laatste stuk samen gereden. Weekje later zat onze tijd erop en moesten we naar huis toe, we hebben in België alles omgebouwd, hebben ons verdeeld over de busjes en de persoonlijke auto’s met wie waar heen moest. Ik zat met 2 andere in de auto die ook naar de richting van Maastricht moesten, we zijn toen naar verzamelplek in Gronsveld gereden en daar ben ik weer opgehaald door mijn moeder om het allerlaatste stukje naar huis toe te rijden.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken