Je bent nu op de site van International, onderdeel van VISTA college
Printen
Buitenland stage Ardennen 2024

Buitenland stage Ardennen 2024

Josephine Staal op 29/08/2024

Inleiding

Hallo ik ben Josephine Staal en zit in het 2e jaar buitensport van het CIOS in Sittard. Deze zomervakantie heb ik stage lopen in het buitenland voor de specialisatie buitensport.

Vertrek en aankomst

Op zondag avond 21 juli 2024 ben ik gebracht naar Survival Life in Polleur in de Belgische Ardennen zodat ik maandag gelijk kon starten met mijn stage. Nadat ik de bedrijfskleding en de benodigde sleutels ontvangen had kreeg ik een rondleiding over het survival terrein en de camping.

Kennismaking met het bedrijf

In de meivakantie heb ik al stage gelopen bij Survival Life dus ik kende de meeste werknemers al van de meivakantie. Deze keer waren er meer stagiaires aanwezig die van verschillende sportopleidingen uit Nederland afkomstig waren. Het was een gezellige groep stagiaires.

De werkzaamheden

Survival life is een outdoor bedrijf wat gevestigd is op camping Polleur. Hier kun je buiten activiteiten volgen zoals het high ropes parcour, river ropes en kids quad. Hierbij geef je instructie aan de deelnemers en begeleid je ze. Verder is er een mountainbike verhuur waar je mountainbikes verhuurt, poetst en onderhoud zodat gasten op een veilige manier kilometers kunnen maken in de prachtige heuvelachtige omgeving.

Verblijf

Mijn verblijf was op camping Polleur dit ligt in de Belgische Ardennen, vlakbij de stad Spa. Boven de Outdoor Base (opslag/mountainbike verhuur/slaapvertrekken) zijn stapelbedden waar de stagaires verblijven. Een stukje verder op de camping is een aparte ruimte met keuken waarin de stagaires zelf kunnen koken.

Mijn ervaringen

Het was een fantastische ervaring om gasten te verwelkomen en instructies en begeleiding te geven bij activiteiten die zij niet dagelijks doen.

Ik vond het een leuke ervaring om met andere stagiaires na een stage dag nog een drankje te doen en na te praten over de dag. Ik zou zeker nog een keer op buitenland stage gaan als ik de kans krijg.

De cultuur

In Polleur spreken de meeste mensen Frans, in een restaurant, bij de bakker. Op de camping waar ik verblijf zijn de meeste gasten Nederlands of komen uit Belgie en spreken ook Nederlands.

Terug naar Nederland

Op 26 augustus heb ik van iedereen afscheid genomen en werd ik opgehaald om naar huis te gaan. Dit is een ervaring die ik niet snel zal vergeten.

Suggesties Druk op enter om uitgebreid te zoeken